Söker rådgivning angående en Sony Alpha A6000

Permalänk
Medlem

Söker rådgivning angående en Sony Alpha A6000

Hej,

Jag beställde en Sony Alpha A6000 den 28/10. När jag beställde stod det att det inte fanns några kameror i lager, utan att uppskattad leveranstid var till den 22 november. Jag blev därför lite förvånad när jag den 31/10 får ett sms om att paketet finns att hämta i affären.

När jag öppnar paketet börjar jag såklart med att kolla in kameran. Det första som slår mig är att displayen har 3 stora fingeravtryck på sig och strömbrytaren är ställd på on. Resterande tillbehör har lite skrynkliga plastpåsar och känns slarvigt nedlagda i kartongen. Kameran är inte köpt från någon fyndavdelning/demoex, utan från ordinarie sortiment. Jag kontaktar supporten och frågar hur detta kan komma sig.

Som svar fick jag att de fick in 2 st kameror samma dag som jag beställde och det är en av dessa jag fått. Samt skriver att jag ska kolla antalet exponeringar.

Jag kan inte hitta antal exponeringar i kameran, utan söker fram två hemsidor som rekommenderas av några forum för fotointresserade. På bägge dessa hemsidor får jag fram att antal exponeringar är 18 st. Jag beskriver för supporten hur jag gått tillväga för att kolla antal exponeringar, att jag tagit ett foto och använt mig av dessa hemsidor.

De skriver att 18 exponeringar inte är något att oroa sig över, utan att det är vanligt att kameror testas och ställs in efter tillverkning. De frågar även ifall sigillet var brutet och ifall jag fick ställa in datum/tid när jag startade kameran.

Jag svarar att jag fick ställa in datum/tid när jag startade kameran men att det räcker att göra en fabriksåterställning för att det ska ske, vilket syns i detta klipp: https://youtu.be/HL2fJd5tPvY?t=2m
Vidare beskriver jag hur jag upplevde att sigillet var. Det är lite svårt att förklara, men det satt fast de första 2-3 mm, men sedan var det som att resten bara släppte.

På det senaste mailet har jag inte fått svar på 3 dagar.

Jag upplever det som att jag har betalat fullt pris för en något begagnad produkt och velar därför om jag ska använda ångerrätten eller inte. Stämmer påståendet att kameror testat och ställs in efter tillverkning så att antal exponeringar från fabrik är fler än 0? Detta är min första kamera och därför undrar jag hur ni hade gjort om ni befann er i min situation?