Permalänk

Ny dator för gaming

Hej,

Tänkte jag ska bygga en ny dator för första gången på 7 år (tiden går...) och därav behöver jag experthjälp så jag inte hamnar fel nu när jag äntligen fått tummen ur Jag kommer mestadels spela med datorn och har höga krav på grafik. Dock inte så mycket FPS utan mer roll-, strategi- och äventyrsspel (ex. witcher, starcraft osv.) men därav 1080ti ett krav. Tanken är även att försöka mig på att om möjligt överklocka processorn... inget jag gjort tidigare men nu är det väl dags!

Frågor:
- Trådlöst internet är verkligen att föredra då det blir alltför krångligt att dra trådat till dit där datorn ska stå. Blir onlinespelandet lidande? Är det bäst att ha det trådlösa inbyggt i moderkortet eller köra på separat lösning? Kommer komplettera wifi:t hemma med google wifi tror jag för att få bättre täckning i huset.
- Ryzen eller Intel är väl den eviga frågan har jag förstått. Mig spelar det ingen större roll, jag körde med intel i denna setup.
- Chassi. Har försökt hitta helvita stilrena chassin utan glaslucka men tyvärr svårt. NXZT S340 var det bästa jag hittade. Ska tilläggas att jag är limiterad i bredd om 23 cm och djup 44 cm (höjd är inga konstigheter). Tanken är att det ska smälta in i rummet och inte sticka ut..
- Skärm. Är Gsync ett värt? Kostar ganska mycket och limiterar urvalet av skärmar. Men samma sak med skärmen som med chassit, den ska vara stilren och snygg.
- Tanken är även att komplettera med en Nvidia shield i biorummet så jag kan spela där med och även streama till projektorn. Någon som kör den setupen och tycker det fungerar?

Blev ganska många frågor tillsut Tacksam för all input!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/10827970/

Permalänk
Medlem

Riggen ser bra ut! Angående Gsync så tycker jag att det är värt eftersom det ger en mycket " mjukare" upplevelse och du slipper tearing. Det enda som jag kan anmärka på är om lagringskapaciteten kommer vara tillräcklig? Kanske borde lägga till en hdd eller alternativt investera i en större ssd? Sen personligen om jag hade haft sån stor budget till ett nybygge så hade jag nog valt en skärm med lite högre upplösning.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10828150/

Ser ju rätt maffig ut

Permalänk

Tack för input! Jag löser lagringsproblematiken med att sätta in mina gamla hårddiskar från min gamla dator, det får duga tillsvidare. Gällande skärmen så skulle jag verkligen vilja ha en sån som du rekommenderar men har inte plats med en skärm som är bredare än 78cm

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Hur ska man tänka med processorkylare? Är vattenkylning komplicerat eller är det görbart för en glad amatör som bygger dator ca vart 7:e år?

Funderar lite på denna skärm också
https://www.inet.se/produkt/2205483/acer-32-predator-xb321hk-...

Permalänk
Medlem
Skrivet av kanonisse:

Hur ska man tänka med processorkylare? Är vattenkylning komplicerat eller är det görbart för en glad amatör som bygger dator ca vart 7:e år?

Funderar lite på denna skärm också
https://www.inet.se/produkt/2205483/acer-32-predator-xb321hk-...

En NZXT Kraken X62 280mm vatten kylare i fronten kommer det göra lättare att montera i och ur RAM och M2.
Att montera kylare är inte svårare än torn kylare ex 212 EVO
Delid och custom loop är inget jag skulle rekomendera

Visa signatur

I've somehow been WASDing my whole life

13th Intel 8P@6GHz E-cores off Kraken X73 360mm DDR5 m.2@7000MB/sek Gigabyte Z690
Alltid över AMD 3D med överklocking i fakefikans (swefaker) grafer med intel :)

Permalänk

Tack för ytterligare input. Har uppdaterat med NZXT Kraken samt justerat RAM-minnen lite (inte säker på att jag kör 32gb utan kanske blir 16gb tillslut) Har även justerat moderkortet och nätagget. Är något överflödigt eller saknas något? Blir lite RGB nördigt men lite kul ändå