Permalänk
Medlem

Problem med HTC 10

Känns som att jag åkte på ett riktigt måndagsexemplar. Köpte min HTC 10 för cirka två månader sen, den fungerade exemplariskt i en månad.
Efter en månad (utan att jag tappade den) åkte jag på en redig crash som resulterade i att mobilen startade om sig själv och erbjöd att jag skickade en felrapport till HTC, vilket jag också gjorde. Sedan dess har mobilen känts konstig, ibland kan den "hänga" sig i 5 sekunder när man trycker på menyknappen helt random.

För 3 veckor sedan börjar mobilen säga "Please connect HTC-approved charger for fast charging". Jag har aldrig använt något annat än den Quickcharge 3.0 laddare som följde med mobilen. Jag reconnectar laddaren och allt fungerar som vanligt. Detta problem har dock växt och växt, ibland känner inte ens mobilen av att jag stoppar in laddaren. Och att den skulle känna igen laddaren som en quickcharge-laddare är otänkbart. För att mobilen ens ska känna av laddaren måste jag andas med fuktig luft ner i laddaren på mobilen för att sedan connecta USB-C. Om man har tur börjar mobilen ladda, det brukar gå bra att vrida på USB-C 180 grader och andas ytterligare en gång med extremt fuktig luft och vips - mobilfan börjar ladda. Medan mobilen laddar är den extremt känslig, minsta lilla rörelse och man måste upprepa processen. Ibland fungerar laddaren inte alls, ibland har man extremt tur och mobilen känner av den direkt.

Är jättebesviken... vet inte vad mitt nästa steg är, jag har prövat att byta USB-sladd med samma resultat. Prövade även att ladda mobilen via en USB port på datorn och samma problem uppstår.
Skall jag försöka laga problemet eller är det bara att skicka in den på garanti? Förbrukar jag min HTC Uh-Oh om jag skickar in den direkt till HTC? Kan även skicka in den direkt till Halebop där jag köpte den.

Hur som helst är jag jättetacksam för svar hur jag skall gå tillväga, är väldigt frustrerad och lost.

Visa signatur

"Remember, you’d see movies about the future, and everything was in the sky? Like, it had moved in to the sky? … That’s the internet! That’s what it is! That’s our flying cars!" - Kanye West 2013
Mitt retrobygge:*Projekt Golden Oldie*

Permalänk
Medlem

Har samma bekymmer med att HTC10 varnar om långsam laddning. Min är dock 1 år gammal och har precis halverat batteritiden i dagarna. Har sökt efter massa information på nätet men inget svar. Får nog tyvärr bli en ny lur.