Tankehjälp att modda kylning till AMD FirePro v4900

Permalänk
Medlem

Tankehjälp att modda kylning till AMD FirePro v4900

Har ett begagnat FirePro V4900. Tyckte att det kylde alldeles för dåligt (idle +60c) så jag tänkte passa på att byta kylpasta för att se vad det kunde göra på tempsen.
Döm om min förvåning när jag skruvat isär kylaren och ser att själva metallkylaren/ångkammaren, eller vad nu den hoppressade metallklumpen med flänsar heter, ser ut som ett jäst litiumbatteri. Den ser för tusan gravid ut!!

http://imgur.com/a/I7KPs

Konsekvensen av denna deformation är usel kontakt mot processorn samt att den kilar fläkten så den inte kan snurra.

http://imgur.com/a/nv4E8

Sagt och gjort ger man sig ut med sin vän google för att hitta en ersättare, vilket inte var enkelt! Hittade komplett originalkylning på aliexpress för $25. Denna summa är något jag inte kommer lägga på denna åldriga gpu och där någonstans föddes tanken på att göra någon ghettovariant på kylning. Det är denna jag tänkte se om det gick att få lite ideér på av er kära medlemmar!

Problem #1: Hålbilden för kylaren är liten! 44mm horisontellt och vertikalt samt 62mm diagonalt. (finns lite hål här och var men inga som tillåter installation av t.ex. cpu-kylare av mindre modell.)

http://imgur.com/a/lRTIi

Problem #2: Jag har ingen fräs, svarv, cnc-maskin eller andra bra maskiner för detta ändamål. Knic, såg, borr m.m är vad som finns tillgängligt.
Problem #3: Har inte hittat detta än men är övertygad om att både #3, #4 och #5 kommer inom en snar framtid!

Så, någon med någon galen idé eller en faktisk lösning på vad som hänt kylaren och vad man kan ersätte den med för en ytterst billig penning?

//Henrik

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem

Alltså jag skulle väll bara rota i grovsoprum. Alltid folk som slänger div elektronik typ datorer å recivers. Så det e bara ta med en skruvmejsel å öppna tills du hittar nån kylfläns med lagom mått som du kan borra ett par passanda hål i...