Radio- och TV-licensen föreslås avskaffas

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skippy:

De gör verkligen allt för att få mer pengar.. Så nu ska vissa betala för de andras tv-licens. Slopa skiten.

Ja det är skönt när andra betalar för en.

Lite som det är idag då med andra ord? Många smiter från att betala avgiften idag, trots att de har mottagare i hemmet. Även om jag inte gillar idén med att TV-licensen ska vara skattebaserad så känns det som ett steg framåt i alla fall. Tycker inte att en fattig ensamstående förälder med en radio i köket ska tvingas betala lika mycket som höginkomsttagare som har TV i varenda rum.

Hoppas dock att skiten slopas helt inom en snar framtid. SR och SVT är inte längre politiskt oberoende, de tappar allt fler rättigheter inom sport och jag har ingen lust med att betala 2340kr per år för att hålla Melodifestivalen vid liv. Det enda jag tycker är bra är det öppna arkivet. Där finns oerhört många godingar från förr, men knappast värt det priset.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Skrivet av Bananen12:

Spelar ju ingen roll. Man kommer ta pengar en då från oss. Svenska maffia system kallas det.
Jag betalar redan Tv avgift till internet leverantören.
Men lyssna på radio ! har inte ens en antenn i kopplad. Sen TV 1 och TV 2 tittar jag aldrig på. En då om där är en film så är det minst 15 år gammal. Eller man har redan sett den många gånger.

Så frågan är vem tittar på Åsa nisse.

Nä ärligt talat. De får själv hitta på en lösning att ordna pengar till sina ski.... kanaler.

Känns lite att man betalat kanaler 2 gånger.
Kommer ju inte bli någon skillnad. Det går bara över på andra papper. Så summan står där istället.

Åsa nisse är ju kultur!

Permalänk
Sötast

Does this mean I'm off the hook? X)

Skämt å sido så blä!
Nu skall vi alltså tvingas oavsett om vi använder tv eller ej?
...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Folk ropade glädje lite för tidigt. Det här är snarare hemska nyheter för i praktiken skulle det ju ge propagandamaskineriet mer pengar.

Det som behöver hända är att SVT/SR läggs ner. Dessa oberoende (PFFFFFFFFFT HAHAHAHAH) mediekanaler har spelat ut sin roll i informationssamhället och är idag bara en blindtarm som vänsterblocket främst vill ha kvar. Det mynnar ut så jäkla mycket ren dynga ur de här organisationerna som är mer cringe än en Will Farrel film. Det är ett totalt slöseri med pengar och konceptet var modernt på 70-talet. Idag är den svenska varianten av public service hopplöst förlegad.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem

Ja vad kul ännu mer skatt för något man aldrig använder.. fake news svt😂
Nä det börjar bli mer värt att inte jobba, kanske dags att säga upp sig.

Visa signatur

"Don't Fear The Reaper"[/color]

Permalänk
Medlem

Ren jävla cancer. Sälj SVT och låt företaget tjäna sina pengar på egen hand, tvinga inte ett helt land att betala skatt för att finansiera ett företag... Särskilt inte ett politiskt beroende företag... Skitland.

Visa signatur

GPU: GTX 1080 CPU: i7 4790k Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Permalänk
Medlem

Problemet jag har med SVT är att jag inte tycker det är statens uppgift att tillhandahålla den sortens TV man gör. Staten ska sörja för direkt samhällsuppbärande funktioner, exempelvis skola, vård, infrastruktur, polisväsende, försvar, etc. Jag köper absolut att man driver en TV-kanal ämnad att delge samhällsinformation, krisinformation, och andra viktiga meddelanden till allmänheten, men att bränna skattemedel på att sända underhållning...näää.

Att SVT:s styrelse dessutom tycks vara sammansatt av politiker ger också en ganska sur eftersmak. Har svårt att tänka mig att SVT är så oberoende som man vill påskina. Med risk för att låta aningens konspirationsteoretisk, det skulle inte förvåna mig det minsta om det finns både en och annan baktanke i programurvalet, att det kanske rent av är skräddarsytt för att uppfostra oss till goda socialliberaler.

Personligen tycker jag det vore jäkligt surt om man slopade den nuvarande licensmodellen, då detta skulle ifrånta en möjligheterna att 1) slippa betala för något man inte vill ha, och 2) göra ett statement genom att inte betala.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Relik 📜

Det här behöver ändå finnas i tråden.

Citat:

<+steffe20> Övrigt: Svensk kortfilm. Ivar får i uppdrag av sin stränga morfar att skaffa ett ägg. Regi: Gorki Glaser-Müller.
<+steffe20> å folk säger att det inte e värt å pröjsa tv-avgift

http://warpdrive.se/1497

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk
Avstängd

Ja Kommunist tv aka SVT saknar pengar för fortsatt propaganda uppenbarligen. Kommunisten Jan Helin har verkligen gjort SVT mer politiskt oberoende *Not*

https://www.youtube.com/watch?v=HcjzgCCtIi0

Visa signatur

•·.·´¯`·.·•ЩIЯЦZ•·.·´¯`·.·•
Threadripper 1950X - Aorus x399 Gaming 7 - G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz 4x8gb - EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 - 500gb Samsung 960 evo - Noctua NH-U14S TR4 - EVGA SuperNOVA G2, 1300W - Acer X34A

Permalänk
Medlem

Herregud! Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma. Underbart! Nu återstår det bara att se hur många som kommer att gnälla på att "alla ska betala" för tjänster de inte använder. Med tanke på de få ynka kronor det kommer bli när man slår ut det på alla. Detta är det bästa som kommit efter att extra roaming avgifter inom EU avskaffades. Att slippa ringa radiotjänst för att förklara att man inte har en TV är ju guld värt

Permalänk
Medlem

Här kommer länken så ni kan anmäla svt för vilseledande information & spridande av kommunistisk propaganda.. nej just det det gör ni inte för det är väl tomma ord som vanligt!?

https://www.mprt.se/sv/att-anmala/

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fatmajk:

Herregud! Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma. Underbart! Nu återstår det bara att se hur många som kommer att gnälla på att "alla ska betala" för tjänster de inte använder. Med tanke på de få ynka kronor det kommer bli när man slår ut det på alla. Detta är det bästa som kommit efter att extra roaming avgifter inom EU avskaffades. Att slippa ringa radiotjänst för att förklara att man inte har en TV är ju guld värt

"Avgiften blir progressiv och baseras på inkomst, men kommer ha ett tak som innebär att höginkomsttagare inte betalar nämnvärt mer än i dagsläget."
Jag hoppas att det blir som du säger men enligt nuvarande information så kommer det att bli rätt mycket dyrare för ett hushåll där flera betalar skatt.

Visa signatur

Asus X370 Rog Crosshair VI Hero | Ryzen 7 3700X | Noctua NH-D15 | G.skill TridentZ RGB 2x8GB CL16 3600 | Sapphire RX Vega 56 | Samsung EVO 500GB | Fractal Design C | Supernova G3 850W | AOC Q3279VWFD8 |

Permalänk
Medlem

@Fatmajk:
Naivt att tro att det bara kommer vara "några få" kronor, kanske första året.. sen ska dom ha mer...

Visa signatur

"Don't Fear The Reaper"[/color]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lobocut:

Hur kan man se detta som något bra?

Detta betyder att alla som jobbar och är över 18 år i ETT hushåll får betala.

Med dagen system betalar betalar man 2 340 kronor per år för ett hushåll oavsett hur många man är.
Med det nya kan det bli att ett hushåll som tidigare betalade 2 340kr kan nu få betala över 6000kr med två föräldrar och ett barn som bor hemma och jobbar.

Observera att artikeln säger: "Den nya avgiften ska vara progressiv baserad på inkomst, men med ett tak som innebär att höginkomsttagare inte betalar väsentligt mycket mer än idag."

En höginkomsttagare per definition är typ 50,000-75,000kr i månaden. Om du har ett 20 årigt barn hemma som tjänar 50,000kr+ i lön så ja, jag tror han har råd att betala TV avgiften.

Under förutsättning att avgiften minskar *rejält* när vi börjar gå under medianlön (tex en avgift på säg 500kr vid 20,000kr i månaden?) så är en skatt en bra mycket bättre idé på att bekosta public service än att skicka räckningar till hela jävla Sverige. Dessutom så blir det insyn och kontroll på vad skattemedel används för, till skillnad från maffia upplägget på nuvarande avgift.

Permalänk
Medlem

SKönt att se att det läggs på direkt på skatten. Alldelens för många som smiter idag och jag skulle tro att majoriteten av svenska folket fortfarande har TV hemma. Jag har inget TV-abonnemang idag utan använder endast TVn som för funktionerna som finns. Att lägga det på skatten så alla betalar gör ju att man kan köpa en TV med roliga funktioner (HDR, 4K, Smart, you name it) utan att behöva bry sig om någon licens man aktivt försöker undvika. Ser hellre att alla betalar lite istället för att få ska betala allt. Det finns alltid folk som smiter och detta undviks nu

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Man måste ju respektera dem som inte litar på traditionella media/nyheter/dokumentärer osv. De blir fler och fler. Vi andra får komma på andra sätt att hålla oss uppdaterade. Jag tänker främst på P1.

Som ivrig lyssnare på p1, som ju är snack/dokumentärer/nyheter/kultur stationen, kan jag inte hålla med om att det är direkt vänstervridet utan mer analyserande och neutralt, men det är klart att partierna får komma fram ibland.

Saken är att man hör det man vill höra. En vänsterpartist kan säga att alla inom SD är rasister för det är det enda han vill höra.

Likaså tycker högern att p1 är vänstervridna när de rapporterar om hur dåligt flyktingar har det, eller gör ett reportage om bra saker i Rinkeby/Rosengård.

Har länge försökt försvara public service, men inser idag att man inte borde låta alla betala för något som ett fåtal av oss vill ha.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Avstängd

Kollektivbestraffning är väl olagligt?

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av SebbesApa:

Vänstern jublar! Ännu mer kommunistisk propaganda betald av alla andra.

https://www.svt.se/kultur/sa-tycker-partierna-om-tv-avgiften

Konstigt då att högern också är med på noterna, detta är inget vänster vs höger problem. Kollar du på detta utspelet som om det vore ett företag som används utav de som sitter vid makten oavsett parti så ser du kanske klarare i saken.

Permalänk
Medlem
Skrivet av issue:

Helt rätt, det ska straffa sig att sköta sig i skolan och utbilda sig.
Det kändes helt underbart när jag hela förra hösten utöver arbete pluggade 5 dagar i veckar för att ta mcse cerifiering, få en bonus av firman för att jag hjälpte de få guld partner med MS flr att sen skatteverket skulle ta 53% av min lilla bonus

För att det är bara de som sköter sig i skolan och utbildar sig som har bra med pengar? Nej.

Om du tjänar såpass bra att en "liten" bonus skickar upp dig över den övre skiktgränsen så att du betalar 53% i skatt så har du råd att betala, tycker jag.

Sen är det ju inte så att avgiften blir högre för rikingar, utan den blir ju ungefär samma, står det ju. Så det är snarare så att fattiga istället får en "rabatt" kan man säga.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk

What varför ska någon som tjänar mera betala högre tv avgift? vad är det för jävla idioti. Ska väl vara lika för alla...

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av VadSaDu:

Kollektivbestraffning är väl olagligt?

Det frågade jag en politiker om en gång varför vi kollektivt bestraffas med skatt för högskolan - han svarade inte.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

@Bael: Vad menar du med resten?

Tänker du på?
SVT1, SVT2, barnkanalen, SVT24 och kunskapskanalen är SVT.
P1-P4 plus massa andra är SR.

Visa signatur

7600X,Tomahawk B650,NH-U12A,32GB,RX6700,Black SN850 1TB,860Evo 1TB,RM850x, 27GL850,Torrent Compact

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bassen87:

https://www.svt.se/kultur/sa-tycker-partierna-om-tv-avgiften

Konstigt då att högern också är med på noterna, detta är inget vänster vs höger problem. Kollar du på detta utspelet som om det vore ett företag som används utav de som sitter vid makten oavsett parti så ser du kanske klarare i saken.

Verkar vara en del ironi i det hela.

Blå vill ha skattefinansierat.
Röda vill det ska betalas som nu.

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Medlem

Men på skatten så måste ju alla betala för skiten istället...

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Medlem

lägg ner den där sosse tjänsten helt istället

Visa signatur

7800X3D - 4090 FE

Permalänk

Missa inte vädret på tvåan senare ikväll kamrater! Det utlovas lite högläsning ur Maos lilla röda.
Och i Sportnytt 21.30 ska man gå igenom de främsta bolsjevikiska idrottsmännen!

Om det inte vore för hårdvaru-specarna i signaturerna kunde man tro det stod flashback i adressfältet

Visa signatur

C2D Q6600 || Gigabyte P31-DS3L || Corsair 6400 1GB*2 || 8800GT || Audigy2

Permalänk
Medlem

Bra, passa också på att banta bort en mängd programinnehåll som INTE kan räknas som public service.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagers:

@Bael: Vad menar du med resten?

Tänker du på?
SVT1, SVT2, barnkanalen, SVT24 och kunskapskanalen är SVT.
P1-P4 plus massa andra är SR.

Precis men du glömde UR.
http://www.forvaltningsstiftelsen.se/programbolagen.html

Trafikinformationen då är den vänstervriden? Jag tycker den är mycket viktig däremot!
https://sverigesradio.se/sida/trafiken

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

Blir så trött på det sånt här tvångskattande. Önskade att det i alla fall fanns en möjlighet att "lämna" public service likt hur det är möjligt att lämna kyrkan men det vet jag kommer förbli en dröm

Visa signatur

Desktop - Intel i7 6700K | Asus Z170-A | 32 GB Corsair DDR4 | RX 6700 XT w/ Arch Linux
Laptop - Thinkpad X1 Carbon Gen. 4 w/ Arch Linux
NAS - Ryzen Pro 3400G @ 35W | 64GB ECC | 32 TB HDD w/ TrueNAS Core

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haziza:

lägg ner den där sosse tjänsten helt istället

Det är ett privat aktiebolag!

Edit: Om jag inte misstar mig nu?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless