Intel Pentium G4560 låst? Hur är fläkten?

Permalänk
Medlem

Intel Pentium G4560 låst? Hur är fläkten?

Skall bygga en budgetgamingdator år styvsonen och budgeten rymmer ingen i5a just nu. Kommer köra på Pentium G4560 och moderkortet är redan köpt...väntar på att processorn skall komma i lager igen på Inet, där de är billigast just nu.
Det som inte framgår är om dessa är låsta, eller om de går att överklocka något? Gissar att de är låsta, men bäst att fråga.

Min andra fråga är hur det är med kylaren som följer med. Räcker den till när processorn får jobba? Hur är ljudvolymen...låter den för bedrövligt?

Har inte lagt till någon processorkylare i kalkylen...men kanske bör jag tänka om? Kör en hyper 212 evo på min egna i7a och den funkar ju klockrent men kostar runt 350kr...
Förslag på andra kylare som är lämpliga för en G4560...tyst och billig vore nice...såvida inte stockkylaren är bra dvs!?

Permalänk

Den är låst, precis som alla andra modeller utan K betäckning. Du ska då inte ha ett överklocknings moderkort heller. Utan kan köpa en som inte är Z270 då det är att kasta pengarna i brasan.

H270. B270 osv....

Visa signatur

Fractal Design R5 - Asus Maximus ix Code - Intel 7700K - Cryorig H7 - Samsung 960 Pro - Corsair RM750 V2- Asus ROG Strix 2060 - AOC Q3277PQU - NAD D3020 - Shure Aonic 50 - Dali Evidence 470 - Monitor Audio Bronze BR5 - Denon Rcd-M40 - XTZ 8.17 - Mionix Zibal 60 - Mionix Naos 3200 - Tangent Amptser BT 2 - Wharfedale Diamond 210 - Sen några fler datorer - Hörlurar - Och vettefan vad man har dragit på sig under åren. Dessa är iaf. dem primära jag använder mest.

Permalänk
Medlem

Har köpt ett enkelt b250-kort. Dock har det tydligen en del överklockningsfunktioner...men köpte det mest pga budgeten.

Gigabyte GA-B250M-DS3H

Permalänk
Medlem

Jag ställer frågan igen.

Någon som har denna processor och vet om den medföljande kylaren fungerar är ok? Håller den processorn på en ok temp även efter flera timmars spelande...och lever den rövare, eller är den tyst?

Ni som köpt denna processor eller motsvarande...kör ni stock-kylaren eller har ni köpt någon bättre?

Permalänk
Medlem

Intel säljer inte CPU'er med kylare som inte klarar av att hålla CPU'n kall. Det som blir avgörande är hur luftflödet i chassit är. Min personliga erfarenhet är att Intels kylare inte lever om så pass att de stör nämnvärt, det är i stället resten av fläktarna som retar gallfebern på folk.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Avstängd

Skulle gissa på kylningen är identisk med min i3 6100 då båda presterar likvärdigt och den hörs inte alls när man spelar och skulle säga den är helt tyst sub 1000rpm när cpu´n går fullt ut så den biten är inget problem och se bara till att ha tyst gpu och nätagg så blir det tyst burk och chassiefläkt som är tyst ...min burk klarar sig bra med 1 sån bak

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

Låter kanon! Då slipper man lägga pengar på en ny kylare, i vilket fall till att börja med!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Datate78:

Låter kanon! Då slipper man lägga pengar på en ny kylare, i vilket fall till att börja med!

Är ingen ide att gör det sen heller för dom är verkligen tysta och det som låter mest i min dator är mekaniska diskarna som kliver in i viloläge snabbt så dom blir tysta och agg sub 1000rpm är lätt att hitta samma chassiefläkt sub 1000rpm och mitt elchepo corsair cx tror jag ligger på 700rpm samma med chassie fläkten så intels cpu kylare är kanon för i3/pentiums och en noctua d15 för 900kr må skyffla mer luft man skulle inte märka skillnad på ljudnivån med en sån ens

men grafikkortet är största problemet och ska dom hålla trevlig nivå ska man helst sikta på nån asus strix eller msi gaming serien och mitt grafikkort går passivt om jag kör lite äldre rpg och i fallout 4 snurrar det lite men hörs inte om man har örat mot chassiet så msi gaming serien är riktigt trevliga och min favorit när det kommer till ljudnivå och är oftast grafikkorten som annars lever om mest

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w