Vill starta en dator business

Permalänk
Medlem

Vill starta en dator business

Tjenare jobbar redan som vvs montör men skulle vilja starta en webbshop vid sidan om som ett extra jobb, jag plockar ihop datorer och säljer men som hur ska jag få tag på delar? kan bygga gjort över 20 byggen själv men funderar bara som hur skall jag starta? köpt domain och hemsida för 3 år framåt nu så ingen brådska vill bara vet för har kapital att köpa in större mängder av varor kommer plocka ihop hemifrån som sakt satsar inte på att bli världens stört men kanske 2-5 byggen om dan vore sjukt grymt. så min fråga är ? hur skall jag skicka mina datorer till kunder? skall jag konakta frakt företag? vilka? var? hur skall jag beställa delar? var? uppskattar verkligen alla tips! som sakt har kapital. och vill inte ha det som full jobb vill bara starta ett sido företag för att jag älskar att bygga datorer! skulle kunna tänka mig att typ bara ta 300-400 för att bygga en dator som sakt vill inte tjäna på detta har redan ett jobb

Permalänk

Frågan är ju varför jag som företagare skulle köpa en dator av en 18åring utan erfarenhet?
Sedan tänker du väldigt stort. Om du bygger 5 datorer om dagen och jobbar 20 dagar i månaden kommer du omsätta en miljon i månaden. Som du måste köpa in delar för.
Var kommer pengarna ifrån?

Stavar som en kratta
Visa signatur

GAMINGRIGG: I7 6700K@4,4Ghz. 32GB DDR4. EVGA GTX 1080 TI FTW3 ACX.
SERVER: Core I5 3500K 6x 2Tb WD Caviar Green.
NAS: DS1813+ 5x 4TB Wd Red.
HTPC/VR: i5-7500. 8GB DDR4. EVGA GTX 1080 FTW ACX.

Permalänk
Livsnjutare 😎

"Vill starta företag"
"Vill inte tjäna pengar på detta, har redan jobb"

Hela grejen med företag är väl att det skall gå med vinst?

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem

@andreas_dock: sa jo älskar att bygga datorer man kan kalla det sido företag såklart man vill gå med vinst men om vi säger såhär då liten vinst

Permalänk
Medlem

@Pentagram: Föstår att folk kanske inte vill köpa en dator av en 18 åring men pengar finns inte mycket mer att säga än så

Permalänk
Medlem

Vem vill inte bygga datorer?

Dilemmat är bara. Varför ska någon betala dig pengar för att göra det?

Du har inga grossistkontrakt heller som ger förmånliga priser vid inköp.

Garantier? Konsumentköpslagen för dolda fel etc etc gäller i 3 år.

Vad kan du göra som ingen annan kan? Vem som helst kan sätta ihop en dator. Varför då betala dig för att göra det?

Frakt? Dyrt att skicka datorer.

5 om dagen? Man får nog vad glad och stolt över 5 i månaden första halvåret...

Permalänk
Medlem

@eucalyptus: är nöjd med 5 i året överdrev lite xD

Permalänk
Avstängd

Att bygga en dator är en sak men den ska väl också installeras med mjukvaror och program. Att bygga går lätt att hitta instruktioner på nätet men för installation av allt så finns det inte lika mycket.

Börja med att gå en starta eget kurs så du lär dig allt om bokföring mm mm och sen ska du även ha ett lager av produkter. Här gäller det att ha rätt prylar så inget blir liggande på hyllan för att folk väljer att köpa det du inte har. Vinsten på en dator är också rätt liten och som någon tog upp så ska du kunna lämna garantier oah övrigt.
Kanske en enklare lösning är att prata med någon datorfirma på orten om du kan hjälpa dem att bygga ihop burkar som ett extraknäck och köra på timme där.

Lycka till

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Du kan börja med köpa begagnade delar, sätt ihop och sälj i blocket. Detta verkar lätt, men det krävs en del kunskaper som hur du få dina varor, hur mycket kapital du lägger på varorna. samt försäljning av färdig produkt. Sen kan du ser om det är lönsamt eller inte.

Permalänk
Medlem

tack för alla svar men inte ännu fått svar på frågan xD hur jag får kontakt med leverantörer som säljer delar? vill bara veta

Permalänk
Medlem

Du är nog hänvisad till att köpa från samma leverantörer som alla andra privatpersoner.

Tror inte grossisterna säljer till någon som omsätter några tiotusen i månaden..

Men det är bara min gissning.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

kanske googla?

Jag hitta http://grossist.se/. Men de grossistverksamheter säljer endast stora mängder till företag, du har ingen kapital samt ingen kontakt. Hur har du tänkt börja din verksamhet? Är du säker du kan säljer varorna vidare? är det värt att ta risken?

Jag rekommendera du börja jobba på nån av de stora elektronik kedjor/datorbutik, skaffa kontakter samt lära dig hur business fungerar. Inte hoppa in blind och förlora massa pengar.

Permalänk
Skrivet av Rixen:

tack för alla svar men inte ännu fått svar på frågan xD hur jag får kontakt med leverantörer som säljer delar? vill bara veta

problemet blir ju att du kan knappt göra någon vinst alls på detta då Komplett,inet,webhallen osv osv redan prispressar och tjänar knappt på elektronik. hur ska du då som enda anställd kunna ens få tillbaka pengarna du lägt ut för att köpa delarna.

Och jag tvivlar på att du ens kan få ett bra pris sålänge du itne köper 1000-2000 cpu'er/grafikkort under ett års tid så att dom har på papper att du under ett års tid kommer köpa den mängden.

Visa signatur

Idag använder jag min dator till Ingenting men den har

Ryzen 3700x b550 Gigabyte Aorus PRO, corsair 3600, b AOC 24"@144hz
Ryzen 2600x,Asus x470,Gigabyte 1080 Ti aorus
16 Gb vengeance @3000Mhz 1.37volt, Custom loop
|triple monitor|AOC24" AOC 24"@144hz, Dell Ultrasharp 24"

Permalänk
Medlem

Som tidigare kommenterats så varför skulle någon vilja köpa en dator av "dig"?

Om du vill pyssla i branschen är det bättre att göra något som sticker ut. Istället för att endast sälja en dator så varför inte sälja ett billigt "datorpaket" med hjälp och support? Tänker på personer som inte har "en snubbe som kan IT" och faktiskt behöver hjälp med diverse saker, säg en äldre eller tekniskt ointresserad som vill lära sig och börja använda det. Finns någon form av "hjälp i hemmet med IT" bidrag, likt RUT och ROT vill jag minnas, detta kan möjliggöra det jag nämnde nyss etc.

Det kanske är en tänkbar väg att gå? Som sagt, stick ut om du ska vara i branschen. Börja med att rekommendera dina kunder att köpa sina grejer från t.ex. Komplett, du kanske kan få någon form av kickback eller så. De står för garantin och så vidare.

Visa signatur

[1700X] [B350 mITX] [32GB DDR4@3000MHz CL15] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Permalänk
Medlem

Tänkte precis på det lilla företaget IBM som är "ganska kända" för att ha "uppfunnit" PC:n.

De lämnade marknaden med persondatorer pga dålig lönsamhet.

Så det är en bransch med rätt tuff konkurrens oavsett vilken position man befinner sig i.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Det är cash-flow som gäller numera - först vid sjukt stora volymer kommer lönsamheten. Expert mfl. gick i kk för några år sedan. Att som nystartad ensamföretagare tro man kan tävla med varuhusen är självmord såvida man inte har en unik produkt ingen annan har och som går att sälja som smör.

Grossister gör bara affärer med stora kända bolag och rabatterna kommer först med stora volymer.

Permalänk
Inaktiv

@Rixen:

Sök jobb hos webhallen, komplett eller något företag som bygger datorer på beställning så slipper du huvudvärken som kommer med att äga eget. Du kanske tycker det är roligt att bygga datorer men efter ett tag kommer du förmodligen tröttna på det.

Behåll datorbyggandet som hobby och försök istället att bli sponsrad utav olika företag genom att bygga custom datorer. Du jobbar redan som vvs montör, den kunskapen kan du applicera i någon dator med custom loop, till ex använda kopparrör eller nåt. Det är inte det enklaste att bli sponsrad men det är nog enklare än att tjäna pengar på ha ett eget datorföretag. Finns en tråd här om hur man får sponsring.

Lycka till.

Permalänk
Inaktiv

Jag är varit egen i ett antal år och gjort en massa saker, har runt 25 års arbetslivserfarenhet.

Det är en stor skillnad på tiden du får lägga ner på att göra de saker du VILL göra och de saker du MÅSTE göra om du har ett bolag. Du måste betala SKATT och MOMS och måste kunna sköta BOKFÖRING.

Dessutom skulle jag aldrig, aldrig, aldrig starta en konsumentverksamhet som enskild firma, du behöver ett aktiebolag. Ingen människa med ett IQ över 10 skulle köpa en dator av ett bolag som drivs som en enskild firma. Du vill inte driva det som enskild firma, då det betyder att om någon stämmer dig, du hamnar i konflikt då kommer dom ta din inkomst från ditt VVS jobb och du kommer varken ha din firma eller ditt jobb, och dina pengar kommer någon ta.

Du kommer inte kunna erbjuda några bra priser, snarare kommer det bli 25% dyrare att få en dator av dig än av någon annan som bygger datorer då du inte kommer få grossistpriser, det tar lång tid att bygga upp kreditvärdighet. De som startar idag skaffar finansiärer eller har själv ett par miljoner på banken som ligger och väntar..

Om du gillar datorer hitta på något annat att göra, precis som @The_Notorious sa, skaffa jobb och bygg datorer först.

Permalänk
Rekordmedlem

En starta eget kurs och en bokföringskurs är en vettig början för då lär du dig de administrativa grunderna och registreringsbevis och f-skatt är minimumkrav hos de flesta grossister för att de ska handla med dig.
Det du behöver göra först är att registrera ett företag och du bör verkligen lära dig grunderna i bokföring och/eller ta kontakt med en bokföringsbyrå som sköter om pappersarbetet så att du inte börjar företagandet med att göra en massa administrativa fel eller riskerar att det blir brottsligt.
När du har ett fungerande företag så kan du börja kontakta grossister och handla av dem och dra igång själva byggandet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Mitt råd är att du startar nåt eget på sidan där du rengör datorer, damm osv, gör installationer eller uppgradering osv, åt inte så dator kunniga äldre personer. Det blir mer lönsamt.

Annars som någon sa, så kan du väl alltid prova plocka ihop lite delar och försöka sälja på blocket.

Permalänk
Medlem

Istället för att sälja datorer (då måste du hantera ångerrätt, reklamationsärenden etc etc) så sälj din TJÄNST att bygga ihop dator. Låt kunden köpa de delar som krävs (kolla i förväg så inget sakna) och sen kommer du till kunden och bygger.

Kan även kombineras med utbildnimg. Fakturera några extra timmar och lär köparen att bygga dator.

Detta kräver givetvis att du bor i ett storstadsområde så du har lite kunder.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem

@VexedRelic: gillar verkligen iden berätta mera

Permalänk
Medlem

@talonmas: Love the idea! berätta mera

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rixen:

@VexedRelic: gillar verkligen iden berätta mera

Är väl inget speciellt egentligen, men du måste bygga upp kund relation. Känner en kille som jobbar på ett internet/spel ställe och han tar mellan 500kr till 700kr för att åtgärda vissa problem åt personer.

Datorbutiker eller säljande av datorer är inte alls lönsamt idag, var skillnad för typ 15-20 år sedan när det kom ut ett nytt Windows operativ typ varje år, med blå skärmar, special drivrutiner och uppdateringar så allt fungerade bättre och många som skulle ha dator och internet var väldigt okunniga. Det samma stämmer med hårdvaran, det var en högre takt på utvecklingen.