Fryslagg/låg fps i spel sedan ca en vecka tillbaka

Permalänk

Fryslagg/låg fps i spel sedan ca en vecka tillbaka

Hej!
Byggde denna dator för lite drygt 10 månader sedan:

http://imgur.com/a/Ybcg6

Har inte haft några problem alls med den förrän ca en vecka sedan då jag började spela diablo 3 igen. Upptäckte då att spelet ibland fryslaggade under 2-3 sekunder för att sedan återgå till normal. Detta hände (och händer) väldigt oförutsägbart vilket är väldigt irriterande. Strax därefter började även andra spel bugga. T.ex vid uppstart av Battlerite (via steam) och Rainbow Six Siege (via uplay), så är FPSen superlåg (10-20). Ibland hjälper det med omstart av spelet men oftast krävs att jag startar om datorn och sedan starta upp spelet så snabbt jag kan efter uppstart så brukar jag komma in i spelet och FPSen är normal under hela tiden jag har programmet uppe.
Jag uppdaterade drivrutinerna till grafikkortet (GTX 980 ti) i hopp om att detta kanske skulle lösa sig, men utan större framgång.
Känns tråkigt att detta händer då datorn inte är supergammal.
Förstår att det kanske är svårt att "pinpointa" problemet utefter beskrivningen men vill försöka ta reda på om det är ett mjukvaruproblem eller ett hårdvaruproblem och isåfall tar jag gärna emot tips på hur jag kan gå till väga för att försöka åtgärda detta.
Tack på förhand!

(Har givetvis lite fläktar och skit i datorn också men allt det "viktiga" borde vara med på bilden)

Permalänk
Medlem

Du kan testa avinstallera och installera om drivrutinerna. Fungerar inte det så skulle jag göra en full ominstallation av datorn.

Permalänk
Medlem

Den senaste uppdateringen av drivrutiner hos Nvidia har medfört problem med prestanda och annat. Du kan vänta tills de släpper en ny uppdatering på drivrutiner om de inte redan gjort det.
Mer information hittar du här: Prestanda problem

PS: De ska ha släppt en ny uppdatering av drivrutiner men är inte helt säker om den fixar prestanda problemen eller bara minnesfrekvensproblemen. Här finns mer information om det: Minnesfrekvensproblem fixas