Permalänk

@vinylens: Jag förstår helt och hållet vad du menar, nu var ju det här första gången jag lödde sen högstadiet så vart ju inte direkt perfekt! Jag har tänkt löda om på pottarna men på kretskortet var det så pilligt så där får jag försöka trä på krympslang eller liknande. Sen skulle jag behöva en bättre lödpenna, hittade en sliten penna med dålig spets på en loppis för 20 kr nämligen..

Permalänk

ÄNTLIGEN!

Äntligen kom mitt paket.... troligtvis var det Postnord som strulat till det eftersom jag inte fick någon paketavi i brevlådan.... efter lite efterforskande så kunde jag se att paketet låg på coop

Förlängningssladdar till startknapp, restart och alla LED.
Förlängningssladdar till fläktarna.
Dammfilter till fläktarna.
Krympslang.
PCI-e 16x riser (nu kan jag förhoppningsvis montera grafikkortet parallellt med I/O-Panelen.)
Samt lite gratisprylar, kardborreband för kabeldragning samt kattstrypare (buntband)

Nu blir det att besöka slöjdsalen på jobbet och skära ut lite plexiglas. Det dock efter påsklovet.
Har fortfarande ett problem med att moderkortet är för långt så får nog skära ut en del av lådans botten för att få plats.

Permalänk
Skrivet av Poopilicious:

Första chassibygget - Vintage Förstärkare

Allt började med att jag var less på mitt tråkiga gamla chassi och ville ersätta det med något spännande och snyggt. Jag googlade runt lite och kollade här på Sweclockers för att söka inspiration och ideér. Tänkte först bygga datorn i en gammal ölback eller en gammal radiomöbel men såg att några redan gjort något liknande och möbeln kändes för stor och klumpig. Efter några dagars funderingar kom jag att tänka på min brorsas gamla förstärkare som stod och skräpade. På den vägen är det.

Sen är det ju en extra morot när min sambo helt sågar min ide och inte tror att jag kommer klara det.... GAME ON!

PS. har inte möjlighet att uppgradera till några nyare komponenter så det är inget lyxbygge tyvärr... kör på mina befintliga komponenter

http://i.imgur.com/VCTzwSz.jpg
Här är förstärkaren!
http://i.imgur.com/Yqut9cC.jpg
Närbild av panelen. Hoppas kunna ersätta strömbrytaren till en likadan startknapp för datorn. Har inte hittat någon än, tips mottages gärna. Finns ingen liknande ska den iallafall vara svart så HJÄLP!
http://i.imgur.com/JaOutZn.jpg
Antec p182 som jag kom över för 100 kr. Nu börjar slakten.
http://i.imgur.com/h3c942e.jpg
Delarna efter nedmontering. Högen i mitten blir nog det jag kommer använda mest. Moderkortsplåt, hållare för nätagg, hårddiskbehållare samt I/O-panel och korthållare.
http://i.imgur.com/dlcBDiG.jpg
Slakt av förstäkrare. Har monterat ut högtalarelementet och lyft ur panelen. Ska rensa den på innehåll (Spara ljusdiod och rattar). Sen har jag planer på att förvara hårddiskarna i panelen. Får se hur det går.
http://i.imgur.com/SZV1a4f.jpg
Baksida på högtalaren efter demontering. Funderar på att täcka baksidan med svart plexi. Vill även täcka igen det runda hålet samt montera en 120mm fläkt för insug av luft. Vad tror ni om det?

I helgen blir det att inhandla lite småsaker som behövs och planera vidare.

Beställde på-knapp och fläktfilter igår
Bara vänta på posten nu!

Gör ont att du ska förstöra ett såndant chassi jag använt i 5 år :(((

Visa signatur

6600k@4.7 gHz - 16 GB - Radeon 5700 XT - Corsair Force MP510 1 TB

Permalänk

@Deadlighter: Tråkigt att höra, men fick det för 100 kr så ingen direkt utgift.

Permalänk

Påsklovsfix!

Tjena tjena! Har under påsklovet fått väldigt mycket gjort, dock inte fotat så mycket men lägger upp det jag fått med iallafall.

Lådan med bottenplattan av plexiglas. Fick skära ut en del av botten för att hela moderkortet skulle få plats så fick därför fylla ut botten med plexiglas.

Montering av hårddiskar samt kablar till fläktkontrollern ( den är testad och funkar ). Som ni ser har jag kapat ut 2 rektanglar på varsin sida av botten, där ska kablarna gå ner mot moderkortet. Plats finns för 2 ssd bredvid varandra och en 3.5 disk. Ska försöka bygga en ställning för att kunna montera en till 3.5 tums ovanpå den andra men det är lite trångt. Funderar även på att installera en fläkt under för att få bort lite varmluft från diskarna.

Testmontering av moderkort samt psu. Fick dock vända på psu:n och ha den stående för att få plats med grafikkortet.
Som ni ser så ligger radiatorn löst just nu, den kommer att monteras i bakplattan av plexiglas lite senare.

I/O panel samt grafikkortet på sidan av datorn. har inte tagit bort skyddsplasten från plexig ännu, därav den vita plasten.
Tänkte borra/såga ut hål för varje utgång i plexiskivan men det gick inte eftersom plexiglaset sprack när jag borrade hålen nära varandra..... fick bli en annan, lite fulare lösning. Funderar även på hur jag ska täcka de fula kanterna av spånskivan. Har kollat på svata gummilister samt trälister men inte riktigt bestämt mig. Kom gärna med förslag

Provisorisk montering av alla delar, behövde nämligen få liv i datorn. Kabeldragning sker senare när jag köpt hem de förlängningssladdar jag behöver. Just nu ser det riktigt tråkigt ut, jag vet. Kan även meddela att moderkortsplåten samt insidan av lådan i någon gång framöver ska målas svart.

Permalänk
Permalänk

Äntligen klar!

Nu är bygget äntligen färdigt, tog ett lång uppehåll pga pengabrist samt tidsbrist men nu är bygget färdigt. Finns några smådetaljer som kanske bör fixas men inget jag orkar göra nu Här kommer en update!

Frontfläkten 20 cm i diameter

Trälådan samt bottenplattan av plexiglas innan jag målade insidan svart.

Montering samt kabeldragning

Sladdhärva, men buntbanden gör sitt för att få undan de långa PSUsladdarna..

Framsidan målad samt fläkten monterad, så här ser den ut bakifrån. Sågade ut trianglar av plexiglas för att fästa fläkten. Inte jättesnyggt men funkar!

Framsidan!

Allt monterat och kablar dragna, får se hur länge "kabelsamlarna" sitter med den dubbelhäftande tejpen...

Här sitter alla utgångar. Målade trät med svart färg men blev inte så bra som jag ville ha det, får åtgärda detta nån gång i framtiden. Kanske kan sätta trälister där. Ber om ursäkt för bildkvalitén.

Bakifrån, har en plexibit jag skulle kunna ha som baksida men inte kommit på något bra sätt att fästa den än tyvärr.
Skulle vilja måla vinkeljärnen som fläkten är monterad i svarta men det får bli senare.

Så här ser den ut framifrån! Allt funkar förutom den högra ljusdioden. De 4 första rattarna från vänster styr fläktarnas hastighet. Dock bara två fläktar inkopplade.

Slutresultatet:)

Permalänk
Medlem

Synd att många klankar ner på användningen av stärkaren till dator chassi. Blev ju grymt bra!

Permalänk

@lwiseby: tack så mycket