Permalänk

Skrivare - bläckpatroner och lasertoner

Hej

Jag ska köpa ny skrivare. Den ska användas till att skriva ut åtminstone ca 30 svartvita papper och ca 8 papper med färg varje månad. Ibland kan det hända att flera färgfoton ska skrivas ut till en någorlunda bra kvalitet.

När jag kollar på pris på bläckpatroner och tonerkassetter verkar tonerkassetterna dyrare än bläckpatroner sett till antal sidor per krona. Är antalet sidor för bläckpatronerna överdrivna? Här ser vi ett exempel för ~500 sidor för 115 kr per färg: http://www.inkclub.com/se/sv/Bl%C3%A4ckpatroner-och-toner/Bl%...

medan tonerkassetterna kostar 400 kr per färg per 1000 sidor:
http://www.inkclub.com/se/sv/Bl%C3%A4ckpatroner-och-toner/Bl%...

Har jag misstolkat något? Vilken kommer att vara billigast i drift?

Permalänk
Medlem

Färgfoton låter sig inte skrivas ut med vettig "foto" kvalite på laserskrivare. Så ska du skriva ut foton, köp bläckstråle.

När man pratar om hur långt färgen räcker, så är det sällan bläckstråleskrivarna når upp i sina siffror för hur många sidor de ska klara, medan laser toner snarare är på andra hållet, de brukar klara mer än man har rätt att förvänta sig. Även inom samma tillverkares olika produkter, som rimligtvis borde använda samma system för att "mäta" hur långt färgen ska räcka.
En del i det hela är så klart att bläckstråleskrivaren skvätter ut färg var gång den rengör munstycket inför ett skriv-jobb.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk

Tack för svaret. Fotona som ska skrivas ut är inget som ska sättas in i fotoalbum direkt. Kvalitet så att man ser vad/vem fotot föreställer duger.

Svartvitt kommer att skrivas ut oftare än färg, påverkas färgtonerna något av detta? Läste att trumman kan gå sönder?

Har ni några rekommendationer vad som skulle passa mig bäst? Har endast haft billiga färgpatronsskrivare tidigare, senast epson xp-305 som inte kan mata in papper längre. Har behövt byta skrivare 3 gånger på typ 6 år. Budget är ganska låg, max 1500 kr. Kikade på http://cdon.se/hemelektronik/samsung-xpress-c430w-p35278688

Permalänk

Någon som har tips?