Problem med stabilitet i nätverk (Switch)

Permalänk

Problem med stabilitet i nätverk (Switch)

Hej jag har fiber 100/10 och det är kopplat så här --->Stadsnätet---->Router---->(3 datorer) Switch----->(2 datorer). Problemet som uppstår misstänker jag är switchens fel eftersom det bara inträffar när båda datorerna är inkopplade till switchen. Ibland funkar internet bra och helt plötsligt kan det bli segt och pingen kan ligga mellan 200-500 (i CSGO och SpeedTest) i några minuter för att sedan bli bra igen. Switchen är av modellen (TP-Link, TL-SG1005G).
Någon som vet vad som orsakar problemet eller en lösning?
Ska jag byta ut den och isåfall till vilken?
Ursäkta om det är lite rörigt skrivet & tack för visat intresse.

Permalänk
Medlem

Tvivlar på att det är switchen som är problemet - den har inte tillräckligt med buffert för att skapa det jitter du talar om.

Jag är mer inne på att ni fyller er upplänk och att paketen tvingas vänta i routern på sin tur att skickas. Alternativt är din PC som strular. Eller så har din operatör någon full länk.

Börja med en pingplotter-mätning så vi kan se var fördröjningen uppstår.

Permalänk
Medlem

@Anton9721:

Ta reda på vilken IP din router har på lan-sidan. Typiskt brukar vara 192.168.1.1 för konsumentroutrar. Öppna cmd och kör en konsekvent ping: ping 192.168.1.1 -t (låt den gå en stund, avbryt med ctrl-c)

Först med en dator som är direkt kopplad till routern och koppla sen på switchen emellan router och dator och kolla om det ger något utslag på svarstiderna.

Ser det bra ut där så kan du även passa på att pinga det utgående ip-interfacet i din router(går att se vilken ip på typ denna sida http://minip.se/). Nu kan det förvisso förhålla sig som så att din ISP delar ut en privat IP som NAT:as i deras nät.

Hur som, ser det bra ut även där så testa pinga typ google DNS, 8.8.8.8.

Du kan också använda dig av tracert för att kolla svarstiderna mellan router-hoppen.

ex: tracert 8.8.8.8

Visa signatur

Spelriggen: Intel i5 10400F - GTX 1070 - 16GB DDR4 - ASUS TUF GAMING B460M-PLUS - 500 GB SDD - be quiet! 730W - Define Mini C