Permalänk
Medlem

Frågor om att blanda RAM

Hade tänkt köpa nya RAM-minnen. För tillfället har jag (2x4 GB) https://www.inet.se/produkt/5315300/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl... och har tänkt köpa (2x8 GB) https://www.inet.se/produkt/5315301/corsair-16gb-2x8gb-ddr3-c... är lite osäker om det funkar så det är lika bra att jag frågar här. Dom har ju samma Spänning och båda är ju 1600MHz, det borde ju funka eller?, Tacksam för svar

Permalänk

@Trocaleo: Kolla din moderkorts guide och se vilken DDR som passar i ditt moderkort funka för mig i alla fall

Permalänk

@joseph460: Vill inleda med att jag inte är någon expert gällande RAM-minnen och exakt hur CL, hastighet osv. påverkar prestandan och kompatibiliteten mellan olika stickor, men det är alltid lite lurigt att blanda RAM-minnen som inte har exakt likadana specs. Dessa två kit skiljer sig på CL och timings, medan hastigheten och volten är likadana (vilket kanske är det viktigaste?).
Om du parar ihop minnena rätt i dual channel, dvs. 2x4 och 2x8 så borde det dock fungera bra.
I värsta fall får du väl bara köra med 2x8 GB vilket du borde klara dig bra på nåt år till såvida du inte arbetar med väldigt RAM-slukande program/spel/arbeten.
Men som sagt, jag tror att det kommer fungera utan problem.

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk
Medlem

Vad håller du på med på datorn ?
Är det nödvändigt med mer än 16gig eller?
Spelandet kommer inte mer än det i dagslägget.

Du kan köpa ett exakt kitt med det du har två till 4gb
Eller köpa 2x8 och byta ut. Hittar du exakta som du har fast med 8 gig bör du kunna köra dina gamla i en channel och dina nya i en annan. Detta kollas på moderkorts manualen.