Permalänk
Medlem

Är det olagligt att DDOSA en kompis?

Tjena,

Jag och en polare kom in i en diskussion om det är olagligt att ddosa kompisar eller inte.

Så min fråga är; Är det olagligt att ddosa en kompis?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jamai:

Tjena,

Jag och en polare kom in i en diskussion om det är olagligt att ddosa kompisar eller inte.

Så min fråga är; Är det olagligt att ddosa en kompis?

Har man fått tillstånd så ser jag inte någon anledning till att det skulle vara olagligt.
Gör du det däremot för att jävlas, utan tillstånd, så kan jag inte tänka mig annat än att det är precis lika olagligt som om du skulle göra det mot någon okänd.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

"NO! I dont wanna die. There are still too many things I don't own..."
I7 13700K | Asus Prime z690-a | 32GB DDR5 | Asus 3080ti | Samsung 970 m.2 250 + 2000 + några 1tb 870s | 3 x Asus 27´ 1440p 165hz
NAS Synology DiskStation DS920+ 4x12TB WDred / Ender 3 PRO / Ender 3 S1

Permalänk

@jamai: Jag skulle säga att det inte spelar någon roll om den du DDosar är en kompis, utan jag är ganska säker på att det är olagligt förutom om du bara ska testa på tillexempel din kompis då och att din kompis är med på det.

Visa signatur

Intel i5 3450 | MSI B75MA-p45 | MSI gtx 970 4gb | Cooler Master elite 430 | XFX ProSeries Core Edition 550W PSU | Corsair XMS3 1600MHz 8GB CL9 |

Permalänk
Medlem

Hur ddosar man? Vill gärna lära för att jävlas med polarna

Permalänk
Medlem

Ja, men det går ej att straffa. Som jag förstått så måste man bli fysiskt bunden till datorn vid tillfället för att kunna bli dömd. Att bara spåra IP och gripa personen som innehar datorn räcker inte.

Tex om jag skulle DDoSa nån från min jobbdator. 19 personer har fysisk tillgång till lokalen, 19 personer kan lösenordet till datorn, och 17 möjligtvis 18 har kunskapen att utför en DDoS attack. Lycka till.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur

Permalänk
Medlem
Skrivet av Krupty:

Hur ddosar man? Vill gärna lära för att jävlas med polarna

Steg 1, skaffa ett bot nätverk.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem

Som tidigare nämnts så är det olagligt men väldigt svårt att binda person till brott.

Anledningen till att det är olagligt är för att du inte bara sänker din kompis utan detta drabbar ispn, hur stor geografisk skada det gör har jag ingen kunskap om men det drabbar oftast fler än bara målet.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Moderator
Moderator

Ett varningens ord, detta ämne är ok att diskutera hypotetiskt men alla praktiska diskussioner om hur eller som kan anses främja införskaffandet av DDOS kunskap för att utföra attacker är högst otillåtna på SweClockers. Vi hjälper inte till att sprida kunskapen i annat än förebyggande eller mycket generella syften som en fråga om olagligheten.

Det är olagligt pga flera anledningar, ex botnätverk är ofta olagligt skapade. Själva akten att utföra en DDOS attack är också ett lagbrott då man stör en tjänst. I essens så saboterar du ett företags förmåga att avtalsmässigt förse sina kunder.

DDOS drabbar också ofta ett större område som sagts tidigare, det finns många exempel där datatrafik är nödvändigt för samhällsfunktioner eller liknande. DDOS attacker har i flera länders tänkande om brott likställts med terrorism pga den effekt det kan ha. Se valfri film ifrån USA om hackers med mera.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Permalänk
Medlem

Oavsett vad så kommer inte er TL(Tjänsteleverantör, tex Bahnhof) / KO ( tex Telia Öppen Fiber) gilla om ni DDosar med för mycket kräm.

Jag DOSade en vän med hans tillåtelse då vi skulle prova när jag gick i skolan. Min lokala KO stängde ner mitt nät i 20 minuter som en säkerhetsåtgärd. Jag har aldrig gjort det igen efter det. Bara en varningens ord att det finns fler inblandade.

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Rekordmedlem

Det lär i praktiken vara mycket svårt att ha tillgång till så många datorer att det blir en ddos och inte en dos attack utan att ha tillgång till ett botnät eller liknade, jag har mycket svårt att tro att det är tekniskt möjligt att utföra en ddos utan att bryta mot lagen, möjligtvis att det går att göra nån laboration på ett företag eller skola i en lite mindre skala men utanför den miljön lär man trampa över lagens råmärken på något sätt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Det var enklare förr i tiden, typ mitten på 90-talet när de flesta satt på 56k modem och tror ej det var egentligen olagligt på den tiden, man kunde göra mycket galenskaper från högskolor som oftast satt på snabba uppkopplingar.

I dagsläget så är det nog bäst att göra det i någon form av labb miljö i ditt egna LAN, eller kanske virtuellt, fast mer i utbildnings syfte.