Uppstart strömsparläge funkar inte med hot key

Permalänk
Medlem

Uppstart strömsparläge funkar inte med hot key

Hej

Jag har en liten fråga angående strömsparläge.

Själv så använder jag strömsparläge på min dator och har gjort det i flera år, den fungerar väldigt bra men jag har några frågor om de olika funktionerna inom strömsparläge och "wake on lan"

Jag vill kunna starta upp datorn med lösenord eller hot key, funktionerna finns på BIOS men de funkar inte som det är tänkt.

Problem:

Det funkar att starta upp datorn med lösenord och hot keys men samtidigt så fungerar det även att trycka på vilken knapp som helst på tangentbordet eller röra på musen för att datorn ska starta, när funktionen för datorn ska starta upp med musen är inaktiverad.

Detta är irriterande, dessutom så funkar det inte att starta upp datorn med lösenord eller hot key när datorn är avstängd med trådlös mus/tangentbord

Jag har de senaste uppdateringarna för BIOS och windows updates.

På Microsofts hemsida så står det följande:
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows7/sleep-and-hiberna...
__________________________________________________
Hur aktiverar jag datorn från strömsparläge eller viloläge?
På de flesta datorer kan du fortsätta att arbeta genom att trycka på datorns strömbrytare. Men inte alla datorer fungerar likadant. Du kan aktivera datorn genom att trycka på någon knapp på tangentbordet, klicka med en musknapp eller öppna locket på en bärbar dator. Läs den dokumentation som följde med datorn eller gå till tillverkarens webbplats.

En del datorer kan också aktiveras genom att de fjärrstartas via ett nätverk. Det kallas för fjärraktivering eller Wake on LAN. Mer information finns i Vad är Wake on LAN-funktioner?
__________________________________________________

Det står inte om att man ska kunna använda endast en funktion vid uppstartande av datorn med strömsparläge, det står att man ska kunna göra det med ett knapptryck på tangentbordet eller ett musklick.

Jag är ute efter att kunna starta upp med ett lösenord eller hot key och endast med det jag själv väljer som alternativ och inte alla samtidigt, annars tappar man meningen med hela syftet att starta upp som jag vill.

Är det någon som har samma problem eller som vet hur man löser detta?

Visa signatur

Shuttle SP35P2 | Intel Q9300 | 4GB Dual DDR 800mhz OCZ PlatinumXTC | Intel 320 120GB SSD | WD Extern MyPassport Essential 320GB |
Geforce GT220 1GB | LG 32` Full HD 32LS5600 | Logitech MX518 + Steelseries QcK | Windows 7 64bit Ultimate svensk