Permalänk
Medlem

Funderar på att ta certifikat

Hej alla Systemutvecklare,

Jag har jobbat med programmering sedan jag tog examen från universitetet för två år sedan. Under denna tid har jag jobbat c# och .NET MVC. Jag har nyligen lyckats ta ett EPiCertifikat och funderar nu på ta några Microsoft-certifikat också.

Är det någon här som har lyckats blivit MCSD: Web Applications Solutions Developer eller något liknande och kan dela med sig av sin erfarenheter?

Jag vet inte riktigt var jag ska börja för att lyckas med denna bedrift. Hur vet man att man är redo för att ta dessa certifikat till exempel?

Permalänk
Medlem

Jag har tagit första, 70-480, och ska ta de andra när tid finns. Mitt tips är att se microsofts jump start filmer (http://www.microsoftvirtualacademy.com/training-courses/learn...) för att få förståelse för vad de förväntar sig. Se även https://www.microsoft.com/learning/en-us/exam-70-480.aspx.

Personligen gillar jag böcker och då är det http://www.amazon.com/Exam-Ref-70-480-Programming-JavaScript/... som gäller.

Sen är det svårt att säga när man är redo, men har man koll på html5, de nya css funktionerna typ flexbox, grid osv och javascript (worker, events, sockets) så bör det inte vara några större problem.

Permalänk
Medlem

Har exakt den titeln, dock valde jag vägen med 70-483 (C# Specialist på köpet) istället för 70-480. Bara så du vet, om du samtidigt vill certa dig inom C# eller inte gillar frontend så mycket.