Asus PB278Q vs Dell U2713HM vs Benq BL2710PT

Permalänk
Medlem

Asus PB278Q vs Dell U2713HM vs Benq BL2710PT

Jag har läst en del tester och användarrecensioner osv, men är fortfarande lite velig. Jag tänker inte själv föra något resonemang här ännu, då jag vill höra vad ni spontant har att säga.
Jag kan tillägga att jag även kollat lite på Dell UP2414Q, men känner att 24" nog är lite för litet för UHD och dels är den något i dyraste laget. (Bortsett från att jag behöver köpa nytt grafikkort då.) Finns det någon chans att det kommer 27" UHD i en rimlig prisklass inom överskådlig framtid tror ni?

Finns det någon annan skärm jag borde ha med i ekvationen?

Permalänk
Medlem

Till det där gänget bör du definitivt också ha med AOC:en som fått bra recensioner.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2296503

Bara för att virra till det ännu mer så har Asusen en efterträdare Asus PB278QR (med samma pris och flickerfree)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wickman:

Till det där gänget bör du definitivt också ha med AOC:en som fått bra recensioner.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2296503

Bara för att virra till det ännu mer så har Asusen en efterträdare Asus PB278QR (med samma pris och flickerfree)

Tackar för heads up på AOC q2770Pqu. Har inte hunnit läsa så mycket ännu, men verkar ju intressant. En hel del billigare än de andra alternativen.
Jag har kollat på Asus PB278QR åxå, men den verkar vara lite för ny för att det ska finnas några tester... Det är ju en annan skärm med annan panel osv än PB278Q, så det är ju inte säkert att den presterar lika, bara för att det är efterföljaren...

Permalänk
Medlem

Tänkte att jag skulle återkoppla lite. Det kan ju möjligen vara till hjälp för andra.

Efter ytterligare en hel del velande och läsande och läsande och velande så stod det till slut mellan Dell U2713HM och AOC q2770Pqu. Valet föll på AOC q2770Pqu.
För att inte brodera ut allt för mycket så beslutade jag mig för den pga att den var billigare, verkade minst lika bra och det verkade vara mindre skillnad mellan olika exemplar, vilket väl åtminstone varit ett problem med u2713HM (och dells skärmar rent generellt, verkar det).

Jag har bara haft den i en knapp vecka men är hittils nöjd. Ska jag säga något negativt så har jag, på mitt exemplar, lite mer IPS-glow än jag skulle önska nere till vänster, men det är egentligen inget som stör annat än om man sitter och tittar efter det.
På mitt exemplar är jämnheten i ljus bra och i färg mycket bra.
Finishen på skärmen är inte top notch. Plasten ser, vid betraktning i dagsljus, lite billig ut och det finns, åtminstone på mitt ex, lite gjutskägg kvar här och där. Jag hade kanske föredragit ett "blästrat" utseende framför ett "borstat", men detta är ju eg bara saker som hör det rent estetiska till och mycket är även en smaksak. Kort sagt så kan man väl konstatera att man valt att dra ner lite på kostnaderna på rätt ställen för att kunna pressa priset.

Idag kalibrerade jag den (min kalibrator har varit utlånad en kortare tid) mest för att se att skillnaderna från fabrik till kalibrerad inte är fruktansvärt stor. Visst är det skillnad, men jag skulle nog vilja påstå att om man är en "glad amatör" som vill ha en "bra skärm" för enklare fotoredigering eller grafiskt arbete så är "från fabrik" (förinställning "User") tillräcklgit bra i de flesta fall. Man bör dra ner ljusstyrkan till 25-30 av 100, på ett ungefär, för att få en bra/behaglig nivå (ca 120cd/m2).
Det man framför allt märker när man kalibrerar är att man får bort en svag gulton i bilden (vilket även andra tester vittnar om), man får något mindre mättnad i färgerna (framför allt i röda toner) och man får även fram lite mer detaljer i skuggpartier (de allra mörkaste tonerna blir aningen ljusare när skärmen är kalibrerad.

Permalänk
Inaktiv

Härligt! Har också funderat lite på en sådan, men inte helt bestämt mig än