Permalänk
Medlem

Stationär för 3D-CAD

Lovade hjälpa en vän att kolla lite vad man ska köpa om man ska använda datorn till 3D-CAD, och för att inte behöva sitta i en vecka och läsa så tänkte jag ta lite hjälp av er som har lust att hjälpa till.
Han ska även köpa en bärbar, så jag kommer att lägga upp en tråd i den forumdelen också.

Om man tar denna dator som exempel... vad har då den som inte en speldator har som är bra för att ett 3D-CAD-program ska flyta på bra?

Permalänk
Hedersmedlem

Som jag skrev i din andra tråd är Quadro/FirePro-korten anpassade och optimerade för CAD-progam. Du kommer aldrig få samma prestanda med ett Geforce/Radeon-kort som med ett professionellt kort. Sedan är arbetsstationer byggda för att hålla samt kunna expanderas efter ett tag.

Lite beroende på progam skulle jag nog satsa på Nvidias professionella kort, de har en längre historia av ISV-certifieringar och används långt mer än AMD på stationära arbetsstationer. Burken du har länkat till ser riktigt trevligt ut men jag skulle även här råda att jämföra specifikationer med exempelvis HP Z230, Z420, Z620 samt Lenovo ThinkStation E32.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+