Permalänk

Söker tips till min japan-resa

Hej!

Jag och "the old man" skall åka till Japan i april, vilket ska bli riktigt kul. Vi kommer att åka till Tokyo, Hakone och Kyoto. Nu söker jag tips på allt möjligt kul som man kan göra där. Finns det någonstans där man hittar kul shopping (framförallt elektronik)? Funderar även på om man skulle gå och se sumobrottning. Annars vill jag har alla tips ni har i alla kategorier! Roliga restauranger, häftiga naturupplevelser, kasinon, andra sportevenemang, allt!

Någon som har en uppfattning om vad som är dyrt och vad som är billigt annars? T.ex. kläder, mat, elektronik?

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

akihabara för allt med elektronik utan tvekan

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

Inte varit över till Japan ännu men man har ju hört att man ska köpa rail pass i Sverige. Shinkansen ska man ju åka så har man gjort det.
Det kan även vara en god idé att hyra ett SIM-kort när man är över, GSM finns inte och roaming på egna mobilen kan ju vara dyrt. Så kolla upp mobil och sånt.
Mat ute ska tydligen vara billigare än i Sverige och oftast något fräshare.
Bankomater kan vara problem. Man dricksar aldrig. Kontanter går bra.
Det är vad man hört och läst ivf.

Andra trådar.
Generalkycklings gamla tråd: http://www.sweclockers.com/forum/93-hobby-fritid-och-livsstil...
http://www.sweclockers.com/forum/93-hobby-fritid-och-livsstil...
http://www.sweclockers.com/forum/93-hobby-fritid-och-livsstil...

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

bankomater är ingen fara citibank och 7eleven holdings tar svenska kort utan problem. kontanter är king då de nästan bara tar kontanter överallt. simkort är mer eller mindre omöjligt för utlänningar.
mat är överlag jävligt billigt ända jag kommer på som är dyrare än i Sverige är i princip öl.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

öl behöver inte vara dyrt i Japan, lyckades själv hitta ett ställe som sålde öl för 100yen (vilket på den tiden var 10kr). kanske inte det bästa ställe, men låg centralt och var mycket folk som hade roligt där.

i tokyo så skulle jag väll tips om akihabara / tokyo tower / harajuku park (harajuku koen)/ shibuya är något man måste se om du frågar mig.

maten är fräsh, inget man kan klaga på. finns något för alla, köt kan vara dyrare (om man köper det i en vanlig mat affär).

Cash is king, bara de större "shopping malls" tar kort, inte vanligt i mindre / mellan stora affärer (kanske har ändrat på sig nu, men var så när jag var dära).

tips, om ni har tänk att åka till Disnyland eller liknande, så skulle jag avstå, varit där en gång och det var ingen höjdare. Jag vet inte hur Disnysea är (ska vara mera vuxet, men som sagt, aldrig varit dära).

det som jag tyckte var dyrast i Japan var hyran. jag hyrde ett rum (8kvadratmeter ish) för 50 000 yen i månden. då fick jag delat kök / dush / toaletter och sällskaps rum med andra, betalde iofs inte för el / eller internet. Men om ni tänker bo i ett hotell så får ni nog det bättre.

//Andreas.Andreas

Permalänk

Tack för alla tipsen! Asgött med de gamla trådarna också.

Akihabara känns som ett måste, och jag har läst på andra ställen att cash är bra att ha, så det kommer jag att satsa på.

Permalänk
Medlem

Hyr cykel i Kyoto är mitt tips. I Lonely Planet Japan finns det bra tips på cykelturer för att få se och uppleva Kyoto. Passa även på att ta en dagstur till Nara när ni är i Kyoto. Vi hyrde cyklar även i Nara och det underlättar rejält när man ska ta sig runt.

Permalänk

Vad sägs om geigermätare? Lite jodtabletter kanske?

Permalänk

Ett tips är att gå in på Japan Guide och kolla runt. Riktigt bra sida. Använde den själv vid ett Japanbesök i slutet av 2011. Finns massa förslag på aktiviteter med detaljerad och uppdaterad information om hur man tar sig dit (t.ex. vilka busslinjer, kostnader etc). Ett tips är också att hyra en wifi-dongel. Den var skitbra att ha i väldigt många fall om man inte hittade sin destination.

Permalänk
Medlem

Japan railpass är en riktigt bra idé att köpa. Man måste beställa innan man åker, tänk på det. I princip så går man +- 0 på ett 1 veckas pass jämfört mot vad det kostar att ta shinkansen till Tokyo - Kyoto tur och retur. Man kan åka på alla JRs linjer utom Nozomi Shinkansen.
Men det är inga problem Hikari Shinkansen gör inte speciellt många fler stopp än Nozomi, så restiden blir bara marginellt längre.

Om du gillar god mat till mycket överkomliga priser så rekomenderar jag att strosa runt Shinkuku på kvällen. Finns mycket och varierat att välja på. Sist jag var där åt jag Wagyu biff yakiniku (Wayu är rasen som används i Kobe biff) för 100 kr per hg kött. Mycket mycket gott och prisvärt.

När du ändå är i Shinjuku så kan du ta dig upp i Tokyo_Metropolitan_Government_Building och beskåda utsikten mot Mt Fuji. Det är gratis att ta sig upp till observationsdäck på ~230m

Visa signatur

Flest prylar när man dör vinner

Permalänk
Hedersmedlem

Jag var i Tokyo 2006.

Akihabara - även kallat "Electronic town" kryllar av div elektronikbutiker, arkadhallar och manga-/anime-butiker. Ett stenkast från Akihabara ligger en av Tokyos största köpcenter - Yodobashi Akiba.

Sen, i Matsudo - en liten ort precis utanför Tokyo finns ett Bandai-museum. Det va rätt fräckt.

Visa signatur

Intel i7 4790K | MSI GeForce GTX 980 Gaming | ASUS Z97M-PLUS | Samsung 850 Pro 256GB
8GB Corsair Vengeance Pro | Fractal Define Mini | Noctua NH-U14S | EVGA Supernova G2 750W
rickardj.se | Spotify-profil: http://open.spotify.com/user/richswe

Permalänk
Medlem

Har inte varit i Japan men nog torde rester finnas kvar sedan kejsaren höll hus i Kyoto. Läre vara kul att se på om man är lite historieintresserad.

Visa signatur

Processor: AMD FX-8350 Grafikkort: AMD Radeon 290 Primärminne: 16 GB Corsair Vengeance Sekundärminne: 1x1TB WD Black 7200RPM, 4x2TB WD Green 5400 RPM

Permalänk
Medlem

glömde tips om tokyo tower om du inte är rädd för höjder. en bra dag så är det ganska fin utsikt därifrån. (om jag inte minns helt fel så ligger tokyo tower i roppongi, och om du inte gillar att bli intvingad i olika "klubbar" så skulle jag tipsa om att åka under dagtid)