Nytt grafikkort (gtx 760) - ingen bild/signal efter windowsload

Permalänk
Medlem

Nytt grafikkort (gtx 760) - ingen bild/signal efter windowsload

Hej

Jag har ett problem med mitt nya Gigabyte Windforce GTX 760 OC 2gb. Det är att när jag har kopplat in det, installerat och uppdaterat drivrutinerna så blir skärmen bara svart efter windows har laddats. Jag ser kortet i enhetshanteraren och windows kan installera det utan problem. Jag har provat olika versioner av drivrutiner från Nvidia men det blir samma resultat. Felsäkert läge är inga problem att köra (antar att det är CPUn som ritar ut grafiken då). Jag gick från ett GTX 260 till detta, men de ligger väll på ungefär samma effekt?
Jag har ett Antec 500w vilket borde klara att driva grafikkortet? Strömmatning till gfx sker via de två PCI-E-adaptrarna (6pin och 8pin) som är inkopplade på 4 st molexkontakter.

Har någon stött på något liknande?

Visa signatur

"The two most common things in the universe are hydrogen and stupidity"

Permalänk
Medlem

Se till att grafikkortet är inställt som källa, om du har en lite äldre dator eller moderkort av lägre budget så ska du se till att du har ställt in BIOS till dedicated graphicscard eller liknande inställning så den väljer att visa bild genom grafikkortet inte det inbyggda på processorn eller moderkortet.

Sen dubbelkolla när du är i windows att du har installerat drivers och att nvidia kontrollpanelen kan upptäcka kortet och du kan göra inställingar på det.

Sen skriv gärna upp alla dina specs. Det är lite blindgissning här ifrån min sida. Det låter som ditt nätagg är riktigt gammalt vilket får mig att utgå ifrån att resten av datorn är gammal.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Vad har du för skärm? Upplösning? Kabel mellan dator och skärm?

Visa signatur

ASUS MAXIMUS VI FORMULA Z87 - Intel Core i7 4770K 4.7Ghz - EVGA GeForce GTX 980ti sc 6GB - Corsair Vengeance 24GB 1600Mhz DDR3 - Corsair SSD Force 3 120GB - SSD Samsung Pro 250 - Phanteks Enthoo Primo -