Ny bärbar. Hjälp att välja mellan olika. 4-5000:-

Permalänk
Medlem

Ny bärbar. Hjälp att välja mellan olika. 4-5000:-

Hallå, min bärbara börjar nu sakteliga att ge upp och ska ersättas. Jag sitter därför och letar lite nu när det ändå är mellandagar.

Har hittat några som jag tycker kan fungera hyfsat, men är osäker på vilken jag faktiskt ska välja.
När jag spelar i vanliga fall använder jag min stationära, den bärbara är mest tänkt att ha när jag knatar över till kompisar för lite improv lan eller liknande, så är inte så höga krav på att maxa spelen för de tillfällena. Det jag lirar mest är väl i princip SC2, Dota 2, Minecraft.

Sitter och jämför främst grafikkorten via notebookchecks benchmark. Men det är ju som alltid mycket annat som faktiskt spelar in, och jag är speciellt osäker för vad som gäller när en dator har dual graphics.

Mina tänkta:

http://www.dustinhome.se/product/5010754070/lenovo-essential-...
En lenovo dator, verkar bra i minna ögon. Hade svårt att hitta några datorer alls som kom i närheten av detta grafikkorts prestanda eftersom jag som max tänkte mig 5000 :- Har dock inte hört så mycket om Lenovo i bärbara dator världen, är det något att ha?
Grafik benchmark: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-720M.90247.0.h...

Sedan hittade jag denna:
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/188749-toshiba_l50-a-...
Har ju snäppet vassare grafikkort såvitt jag förstår, mer RAM och samma processor. Finns det något som gör att denna är sämre än Lenovon? Har haft en Toshiba förut, och det jag kommer ihåg är att den segade ihop väldigt fort. Nu sitter jag istället på en Acer som klara av åldern så mycket bättre. Ligger det något i detta? Har Toshiba datorer som är dåliga på att åldras? Hittar heller ingen information om hur många USB-portar den har, och sådana behövs ju alltid!
Grafik benchmark: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.h...

Till sist kommer även detta lilla wildcard.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/180517-hp_pavilion_15...
Är ju AMD-processor här, vet inte hur den jämför sig med i5. Samt att den här har "AMD Radeon HD 8550G /8670M Dual GPU (1 GB DDR3 dedikerat)", vad innebär detta för mig som användare egentligen? Hur fungerar Dual Graphics? Jämför den sig med de andra?
Grafik benchmark: Inte den blekaste hur jag ska söka på denna

Fanns ju massvis med fler datorer på just webhallen i samma prisklass som verkar förvånandsvärt prisvärda, har personligen inte hittat något som verkar jämförbart på varken kompett, inet, mediamarkt, siba eller elgiganten.

Tankar och åsikter? Är det hugget som stucket?
Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Tänkte köpa denna!: http://www.dustinhome.se/product/501...t720m-15-6-w8/ dock så undrar jag (om jag får flika in) hur mycket bättre denna dator är än den jag har för tillfället? (Om din dator är likvärdig så kan en jämförelse vara på sin plats)

Idag sitter jag på en HP pavilion dv5 notebook PC.
Den har en Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00 ghz 2.00 ghz
4 gig ram och 32 bitars operativ system med Windows vista
Nvidia geforce 9600M GT grafikort

Mellandagsrean har inte riktigt uppdaterats på prisjakt än så det är väl bara att vänta ett tag!

Redigerat: Finns denna också http://www.butik.it/default.aspx?Page=productPresentation&ProductID=856828! Dock så vet jag inte hur bra butik.it är?