Samsung 990X3C-A01SE vs. UX32VD?

Permalänk
Medlem

Samsung 990X3C-A01SE vs. UX32VD?

Har tidigare frågat om råd här på forumet men har bestämt mig för att höja budgeten en aning och har specifikt riktat in mig på två datorer som redan diskuterats flitigt här på forumet, men kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa.

Det är alltså
https://www.inet.se/produkt/1970171/samsung-np900x3c-premiump...

eller
https://www.inet.se/produkt/1969545/asus-zenbook-ux32vd
Det jag främst vill använda datorn till är plugg i skolan, surf, FL Studio samt simplare spel (mer ingående nedan)
Zenbooken har ju bättre processor samt även ett dedikerat grafikkort, vilket ju är ett fint plus. De enda spel jag kommer kunna tänkas spela på denna dator (har en stationär) är typ Football Manager 13 samt eventuellt Sim City 5 och/eller 4 (inget måste att det ska flyta perfekt, och heller ingen dealbreaker om det inte skulle funka så bra). Jag kommer även använda FL Studio en hel del, då jag gillar att producera musik och skulle vilja kunna göra detta utan att vara vid min stationära.

Var och kände lite på respektive dator idag och tyckte definitivt att Samsungen var trevligare rent estetiskt sett, skrek verkligen kvalitet rakt igenom. UX32:an var dock också mycket trevlig, även om den flexade aningen samt var tyngre) Är van vid liknande tangentbord som i Asus-datorn då jag tidigare haft en Eee Pad Transformer (den första) med docka, men tyckte att känslan på 9:an var bättre så när jag vant mig vid den tror jag att jag kommer gilla det tangentbordet bättre.

UX32VD:s avsaknad av fulländad SSD (har ej råd att köpa till en) är det som gör att jag håller mig från att slå till på den, plus de kvalitetsproblem som varit (det faktum att min Eee Pad bara dog gör också att jag tvivlar lite på dem). Kort sagt, vilken rekommenderar ni? Jag har beslutsångest. Frågan är alltså

i7+620M+uppgraderbart RAM(4GB från start)+endast hybriddisk med 500GB och 24GB SSD
eller
i5+HD4000+ej uppgraderbart RAM (4B)+128GB SSD+bättre batteritid+bättre byggkvalitet

Permalänk

Jag har en 32VD och jag är nöjd över det valet. Hade jag haft alla modeller framför mig och kunnat testa alla ordentligt så hade jag nog valt en annan modell kanske.. Det är bara för den (i mina ögon) kräver en kylplatta om man tänkt sitta och spela lite längre stunder på den för att den blir olidligt varm annars. Men för detta får man också ett dedikerat grafikkort och snabbare processor.

SSD var också en viktig fråga för mig, men jag gick på 32VD för att den ändå har 32GB SSD som man kan använda hur man vill (istället för hårddisk-cache) så datorn blir snabb.

Permalänk
Medlem

Det är nog bara du själv som kan svara på den frågan
Du har ju känt på båda datorerna och känner till deras respektive fördelar och begränsningar.

Kan bara bidra med att jag är mycket nöjd med min 900X3C köpt på Inet. Spelar inte på den så både RAM, disk och grafik räcker gott för hur jag använder den.

Permalänk
Medlem

Galet bra erbjudande på Samsungen känner jag..