Permalänk
Medlem

Laptop som HTPC/server

Tjena!

Har gått och funderat ett par dagar nu på om det är en dum idé att ha en laptop som HTPC/server?
Vet inte vad en laptop tycker om att stå i gång 24/7 men har svårt att tänka mig att det skulle vara nåt problem.

Har en fullt fungerande HTPC i tv-bänken nu med XBMCbuntu på som även jobbar extra som tvheadend/filserver/webserver/sabnzbd+ o diverse annat men jag ser inga hinder att köra allt detta på en laptop med HDMI utgång.
Lagringen hade jag i så fall tänkt lösa med ett http://www.inet.se/produkt/4301311/externt-raid-kabinett-for-... med X antal diskar i.

Anledningen att jag funderar på detta är helt enkelt att det skulle ta mindre plats i tv-bänken och att det skulle inte bli dyrare än att bygga upp en tyst mini-pc baserat på m-itx.

Vad tror ni?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag tycker det är en bra idé eventuellt kan du välja en NAS istället för lagring om du inte vill ha ett diskkabinett stående vid tvn.

Permalänk
Medlem

Jo jag har funderat på en NAS också men eftersom jag bor i lägenhet har jag inte allt för mycket plats att gömma den på så då skulle den bli stående vid tvn i vilket fall så jag tror att det får bli ett diskkabinett och dela ut på nätverket via servern.

Jag var mest orolig för att folk skulle ha åsikter om att ha en laptop igång 24/7. Ännu en fördel jag kom att tänka på att iom att det är batteri i den blir det ju som en inbyggd UPS Eller om man kör utan batteri kanske? Ja jag vet inte, det tål att tänka på.

Gott nytt år på er för det tänker jag ha nu

Visa signatur