Recension: Altec Lansing 5100

Permalänk
Melding Plague

Recension: Altec Lansing 5100

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">Recension: Altec Lansing 5100</b> <small class="small">Skrivet Tisdag, 19 November, 2002 av <a href="mailto:marten@sweclockers.com">Marten</a><br /></small>
Förra veckan hade vi på redaktionen tillfälle att testa ett 2.1-system från Altec Lansing. Det presterade så bra att vi blev tvugna att titta på 5.1-systemet från samma tillverkare. Modellen heter Altec Lansing 5100.<br><br><I>Min röst har blivit hörd! Jag skojar bara, men det kan uppfattas som så, eftersom det är just en sådan kontrollenhet som medföljer detta paket, som vi efterfrågade i förra recensionen.</I><br><br>Klicka <a href="http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_021119_altec_la..." target="_top" >här</a> för att komma vidare till recensionen.<p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=104797">Kommentarer ()<br></a></p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Lite mer en recension än vad sweclockers vanliga recensioner brukar vara, den förra recencionen (altecs 2.1) var en ren och skär produktpresentation, testandet är nästan helt borta och ersatt med produktbilder och ordlistor vilket verkar vara viktigare...

"På baksidan av högtalarna ser vi att foten går hela vägen upp längs med baksidan av högtalaren, så att den skall stå stadigt, men även så att det ska bli lite snyggare"
Och? om det är snyggare eller inte är väl upp till var och en, sådana här saker genomsyrar hela recensionen och drar ner intrycket..

Förstår varför företag vill få sina saker recenserade här då den kritiska granskningen ofta helt är borta...

Skulle gärna se en uppryckning och lite mer kritiskt granskande..

Hårda ord jag vet, men det är så jag uppfattar det hela.

Permalänk
Medlem

Mer kritik ;)

Tanken att köpa en sub som _inte_ är skärmad är skrämmande, och att det enbart står något om att man inte bör ha den i närheten av något som kan stryk av magnetfält är lite tamt ärligt talat. Det är snarare katastrofalt att inte _alla_ högtalarna är skärmade.

Det man vill veta iom en recension är:

Vad är det som är kasst (gör det att jag inte vill köpa detta?) och vad som är elajt (gör det att man verkligen vill välja denna produkt över en liknande?).

Visa signatur

//John

Permalänk
Hedersmedlem

Jag mottager all kritik mycket tacksamt, det gör bara att man tänker på saker som man kanske inte tänkt på nästa gång.

Däremot när det gäller utseende så beskriver jag hur jag anser produkten vara, det är ändå jag som recenserar. Sen är det naturligtvis upp till var och en att tycka och tänka annat.

Vad det gäller avskärmning av subwoofer så är det inte katastrofalt om den inte är det, eftersom man normalt sett inte har den i närheten av en bildskärm eller dylikt. Så länge du inte ställer den precis intill skärmen eller datorn är det inga problem.

Permalänk
Medlem

Jag tycker att det är bra att du beskriver utseendet av produkten så som du gör eftersom den trots allt ger ett mycket viktigt intryck!

Men jag håller å andra sidan att du borde vara mer kritisk och kanske även jämföra den med andra system. Det som jag gärna velat veta är om detta system är bättre än inspire 6700. Bara för att inspire varit en hel del på tapeten den senaste tiden. Kommentera också vilket ljudkort du använder eftersom det är skillnad mellan dem. Testa gärna också med olika ljudkort! Gör mera testing... testa till MAX och ta åxå fram de negativa sidorna i systemet. Du kommenterade bara att basen var lite ynklig... det måste väl finnas annat åxå? Annars mycket bra. Språket var inte 100 procentigt men BETYDLIGT bättre än vad sweclockers recensioner är i allmänhet!

Jag skulle ge recensionen 8+/10 (+:et för bra bilder!)

Visa signatur

www.tomodomo.org - indie spelstudio i Helsinfors
www.fatcatrush.com - en 3D runner för iPhone som vi gjort på Tomodomo

Permalänk
Medlem

Mårten bara ÄÄÄLSKAR ljud ^^

Permalänk
Medlem

Man kan få många andra 5.1-system som är bättre till samma pris. Tycker att i de flesta recensioner av högtalare nämner ni alldelles för lite negativa saker!

Permalänk
Geeks
Grundare

Kritik vill vi ha, det är lite ont om sådant. Bra kritik alltså. Vi gör vårt bästa för att utvecklas och visst tycker jag att recensionerna håller mycket högre kvalitet än för ett år sedan. Vi har långt kvar att gå både när det gäller bedömningar och språk, men vi utvecklas ständigt - med sidan.

Vi har inte allt grundmaterial och all utrustning för att utföra riktigt proffsiga tester, tyvärr. När vi dock skriver en recension, så är det mycket av hur recensenten upplever produkten själv som fyller ut texten precis som vilken vanlig människa som helst skulle kunna uppelva produkten. Det är just detta en recension handlar om. Det är du själv, som skall bilda dig en uppfattning.

När det gäller ljud, så måste man nästan lyssna på det själv för att kunna avgöra vad som är bättre än det andra.

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com

Permalänk
Medlem

En del faktafel har smugit sig in.
Sida 5. RCA är samma sak som phono. Kontakten som omnäms ser ut att vara 3,5 mm telekontakt. Mono eller stereo är svårt att avgöra från bilderna.
Man får även intrycket av att tal är inspelat i mono om det är äkta 5.1-ljud. Kameran är oftast riktad mot den som talar, vilket naturligtvis gör att tal till stor del kommer från centerhögtalaren, men att säga att tal bara spelas upp genom centerhögtalaren är fel.
Sida 6. MD i MDF står för Medium Density, men det är klart, jämfört med en del "lättare" material så kan det räknas som hög densitet.

Ett + före de många bilderna.

Permalänk
Medlem

Varför inte prova några system som är inriktade på välljud framför antalet högtalare? tex Klipsch ??

Visa signatur

Den som har mest prylar när den dör vinner!

Permalänk
Medlem

Är det bara jag som tycker att det är ett evigt tjatande i alla recensioner? Massor av upprepningar "..som jag tidigare nämnde.. bla bla bla.." ?

Bättre att ge mer fakta än att upprepa samma sak flera gånger, annars känns det bara som "ordbajseri" (sånt man sysslar med när man måste skriva en uppsats på 20 sidor)

Annars är det trevlig läsning

Visa signatur

MSI K7D Master -L : 2xMP1800+@1.68 Ghz : 512 DDR 333 Mhz Samsung : Adaptec U160 - 18.3 G Seagate 15.000 rpm SCSI : 80 G WD SE, 46 G IBM : Soundblaster Audigy Player

Permalänk
Medlem

meningsbyggnad saknas lite om man ska vara petig tex : De flesta vet ju att när man spelar upp äkta 5.1-ljud som kommer talet genom centerhögtalaren,

Det borde vara : kommer talet genom

Visa signatur

Är man rädd för vargen.Har man inget i skogen att göra.

Permalänk
Medlem

^^^ Skärpning ^^^

Permalänk
Medlem

"Baslådan är byggd i MDF, som är ett bra och ofta använt material när det är frågan om baslådor. Det är ett material med hög densitet och det är också bra ut resonanssynpunkt."

Nja MDF har en egen resonans på 400hz vilket INTE är bra ur resonans synpunkt.

bra artikel i överigt

Visa signatur

Life´s a biatch..then you marrie one