Ubisoft skrotar Ghost Recon Future Soldier för PC på grund av piratkopiering

Permalänk
Medlem
Citat:

Även här handlar det om att piratkopieringen upplevs påverka försäljningen till den grad att det helt enkelt inte är värt att besväret att porta spelet till PC-plattformen.

Där har de det riktiga skälet till att folk inte kommer att vilja betala för det.

Permalänk
Medlem

Kommer aldrig köpa något från Ubisoft efter deras uttalandet om PC.
Dessutom gör dom bara dåliga konsolportningar av tråkiga spel, konstigt att det inte säljer på PC.
Gör ett bra PC-utvecklat spel så kommer folk att köpa det. Idioter.

Visa signatur

4670K, 8GB RAM, MSI 760

Permalänk
Medlem

Köpte assassins creed 1 till pc men det var nog bara igång i 30 minuter innan jag fick ett utbrott på det.

Det är ok ubisoft, vi vill inte ha pissigt portade spel ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Dude, Settlers!

Första settlers var bra men då hade ju Ubisoft inget med det att göra sen gick det utför.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Fick min lagligt köpta Heroes VI nyckel bannad förra veckan av Ubisoft, så de kan räkna in mig bland de 95% framöver.

Visa signatur

Data Center Operator

Permalänk
Medlem

Detta är ju framtiden men ni går väl inte med på skitsnacket ? "Oj de piratkopierar" *snyft* *grin* Allt handlar givetvis om pengar.. att bara utveckal ett spel till Konsol tar mindre tid är "lättare" så kostar mindre och säljer fler spel då det finns betydligt mer ungar som spelar tv-spel än hardcore gamers! = mindre profit och detta lyser ju igenom så det bara sjunger om det och de flesta PC spelare sväljer denna stora enorma skitkorv VARJE år , HAHA ! jag skall ej ta något med KONSOLSKIT I MIN MUN, så skal bara köpa spel till min dator som är utvecklade till PC resten blir till konsol .. se bara på cod! där är det inte många år kvar innan den skrotas till pc.. nej ja skall köpa en konsol imorgon ( för första gången på 10år) och hoppas ja kan spela FPS på den ! annars får det bli bilspel och fifa , nhl mm om ja inte kan styra med kontrollen

Visa signatur

gtx 3070ti + intel i7 12700 kf

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svj0hn:

Är det bara jag som tänker att piratkopiering kan ha en positiv effekt (förutom den uppenbara negativa)? Alltså att många får tillfälle att testa spel, lära känna deras varumärken osv.

Känns som att det bara är folk som har knapert med pengar eller som tvivlar på om produkten är värd pengarna som piratkopierar majoriteten av sina spel (dvs personer som ändå inte skulle ha köpt det).

Precis den slutsatsen kom stiftelsen .SE fram till i en stor undersökning för någon vecka sedan:
https://www.iis.se/pressmeddelanden/rapporten-svenskarna-och-...

Utdrag ur slutsatserna:

Musik och bild – Spotify mycket populärare än fildelning

Drygt hälften (57 procent) av svenska folket lyssnar på musik via Internet.
Andelen Internetanvändare som fildelar varje månad har aldrig varit större (18 procent), samtidigt som andelen som lyssnar på strömmad musik varje månad med hjälp av musiktjänsten Spotify är ännu större (37 procent).
De som fildelar köper också eller prenumererar på digital musik i högre utsträckning än de som inte fildelar.
I åldern 16 till 25 år lyssnar nästan 9 av 10 på Spotify, hälften lyssnar dagligen.
Så gott som alla Internetanvändare i åldrarna 15-25 (99 procent) besöker Youtube. Sajten är även populär bland äldre – två av tre i åldrarna 56-65 har besökt den.

Det skulle förvåna mig om bilden inte ser lika dan ut för spel.
Ubisoft kan ju be någon göra en riktig undersökning istället för att plocka siffror ur luften. Blir förbannad

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 5 2600 Mobo: Asus Prime X470 PRO Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz PSU: Cooler Master 700 W GPU: XFX Radeon RX 5700 XT 8 GB SSD: Samsung EVO 850 500 GB SATA 2.5" HDD: Massa diskar Chassi: Fractal Design Define R3

Permalänk
Medlem
Skrivet av astrob0y:

Och ja, de har rätt. Bara kolla igenom nerladdningsstatistiken för höstens storspel till de olika plattformerna. Jämför sen dessa med försäljningen och det är väl solklart att ett företag tänker i de banorna. Trist för oss pc-spelare.

Det finns ett mycket stort felresonemang i det uttlandet, eftersom det förutsätter att alla som laddar ner spelet skulle ha köpt spelet om de inte kunnat ladda ner det. Detta stämmer enligt min uppfattning och erfarenhet verkligen inte.

Permalänk
Medlem

De 3 senaste FPS konsolportningarna har jag fått avinstallerat inom 5min ändå. Spel som inte ens registrerar små rörelser, acceleration som inte går att bli av med.

Känns som 2011 har varit året jag spelat mer från indie än från stora företag.

Permalänk
Medlem

Tycker det var ett ogenomtänkt uttalande från Ubisoft för att vara ärlig. PC-gaming behöver inte alls gå hand i hand med piratkopiering. Det handlar ju om hur väl man utvecklar spelet och vilken möjlighet man ger användarna. T.ex world of warcraft har ju trots ett enormt pris varit en bra affärsidé och nu senast BF3 bara för att ta ett exempel sålde ju alldeles ypperligt. Skulle inte tro några av dessa två spel varit särskilt drabbade av piratkopiering va..

Att komma och säga att det inte lönar sig att släppa spel till PC pga piratkopiering är bara en dålig undanflykt för att erkänna att man inte kan göra det bra?

Visa signatur

Fractal Design Define C TG, Ryzen 2600, ASUS TUF gaming B450, HyperX Fury 16gb 2666mhz, Sapphire Radeon Vega 56, Corsair AX850, Samsung 970 Evo 250gb m.2, Crucial 480gb ssd
HTPC: Lian Li PCQ08, Corsair CX430, 2500k @4,4ghz, Corsair H80, Zotac Z68-ITX WiFi mITX , Corsair XMS3 8gb 1600mhz, Asus GTX680

Permalänk
Medlem

eller så piratkopierar folk eftersom då behöver man inte använda ubisofts hämska constant online DRM, då om du tappar internet för 2 sek så blir du sparkat från spelat och kanske tappar 1 timme av vad du just spelat, men tänker ubisoft på det nää

eller att folk faktist pirat kopiarar som fan på 360 och PS3, och hur jävla lätt det är?

Permalänk
Medlem

Undrar verkligen hur de räknar där..

"Vi kommer sälja 1 miljon kopior av det här spelet till pc.", sen säljer de bara 50000 ex och räknar det som att de andra 950000 laddades ner illegalt?
Jag undviker själv om möjligt att köpa ubi's spel pga deras DRM och jag är ganska övertygad om att jag inte är den enda som undviker den som pesten.

De kanske borde överväga att skippa sitt älskade kopieringsskydd så att folk inte behöver ladda ner dem illegalt för att kunna spela dem. Sen kan det även vara en idé att sluta hitta på orimliga försäljningssiffror eller börja göra riktigt bra produkter till pc. Vi inbitna pc-spelare är lite mer kräsna än de smutsiga konsoliterna och nöjer oss inte med vilken skit som helst.

Visa signatur

Intel E8400 @ 3.9ghz | Asus P5E | 4x2gb Corsair Dominator TWIN2X | Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1GB | Western Digital Velociraptor 320gb | 4x1.5TB blandad lagring | Corsair VX 550w | Lian Li A71FB

Permalänk
Avstängd

Hahahaha sicka nötter! Skylla på piratkopiering - in my ass!

Visa signatur

-| Intel I7-2600K Lapped | ASUS Sabertooth P67 | Corsair Vengeance 1600MHz 16gb | 2 x Sapphire 6970 2gb | EK Vattenkyl | 2 x Corsair Force GT 120gb SSD | WD Black 1TB | Corsair AX1200w | 3 x BenQ 22" LED |-
-| KRK RoKIT5 | AudioBOX | Maschine Mikro |- http://www.sweclockers.com/image/gallery/2011/12/28/Sdc15039....

Permalänk
Medlem
Skrivet av ziim0n:

Det är väl lite så de gör, vilket är rent ut sagt idiotiskt.

Varför ? Ett system som blizzard har är perfekt ett login---> Spela! --->loggar nån in med samma konto--> DC. Varför är de så hemsk ? Jag menar typ alla har internet idag. Är ett smart system att skydda sig på.

Ett konto kan även vara smidigt för att spara progress etc. Tycker man detta är idiotiskt har man antingen inget internet eller vill ha en piratvänlig väg?
Visst man köper ett spel om de är bra visst. Men många låter också bli för det piratade funkar ofta lika bra som köpt.

Att pirata kan ofta vara bra för att se som sagt om ett spel är bra eller ej men majoriteten jag känner stannar inte där framförallt inte SP. Endast 20% eller så av de jag umgås med köper ett SP spel om det är bra resten kör på.

Tvång är ofta den vägen som funkar bäst annars blir det inte gjort av majoriten tyvärr, då de vill ta den lättaste/billigaste vägen..

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk

Haha, 95% va de ja! Idioter... Sen är det helt otroligt att vissa utvecklare fortfarande tänker:
"Hmm, 100 000 personer har laddat hem vårat spel, det är ju 100 000 äkta kopior vi går miste om!"(herpaderp)
Tror nog inte ens 10% av dem som laddar hem fortsätter spela spelen efter att ha testat i 10 min, och är det värt att ha är där väldigt många som föredrar att köpa spelet istället (multiplayer någon?). Så om ni kommer in i matchen och gör bra spel så ska ni nog se att dom säljer också!

Visa signatur

| Fractal Design Define R2 | AMD Phenom II X6 1100T BE @ 3.6GHZ stock volt | Asus Crosshair IV Formula | 8GB Corsair DDR3 1600Mhz | HD 5870 + VF3000A | Cooler Master Real Power 620W | Samsung 840 Pro 256GB |
Submerged Computer Bygglogg

Permalänk
Medlem

Jag tänker inte förneka att det finns de som är dumma nog att piratkopiera.
Men 95%? What the heck?
Jag har aldrig, i hela mitt liv, piratat ett spel till PC. Nå-gon-sin. Fine. Jag är medveten om att jag inte är hela spelarbasen. Jag är medveten om att jag kanske t o m är minoritet. Men jag hör inte talas om folk som piratar, och ärligt talat tycker jag att de är osmakliga.

That aside.. Så är det här en grooov förolämpning. Hela deras kommentar. Först tänker de göra en sketen port av det hela, sen säger de att 95% ändå skulle pirata spelet ändå?
... Alltså, inte okay.
Jag har ett Xbox360. Jag har inte känt till det här spelet sedan innan, men jag kan garantera att ett inköp inte görs.
Från deras företag. Någonsin.
Spel skall spelas till PC, och man ska köpa den fysiska versionen av spelet, om så bara för att ha lådan.
Ett Xbox360 har jag bara för att EASports bestämde sig för att efter '09 (som var så otroligt dåligt portat att jag fortfarande mår dåligt av att ha köpt det) för att helt skrota PC-släppandet. Så jag blev så illa tvungen att skaffa ett. Trots att de övergav PC-världen för konsollvärlden.

Spel skall spelas på PC.

Permalänk
Avstängd

Dont care

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem

att ghost recon inte kommer till PC är ju ingen jätteförlust men pcgamers måste ändå inse att detta i framtiden kan komma att påverka de titlar som vi älskar!

Köp era pc spel, de kostar inte mycket alls och ni hjälper driva utveckligen framåt!

Jag har svårt att tänka mig att ubisoft skulle FÖRLORA pengar på att släppa till pc dock, kanske ingen megavinst men de skulle ju inte gå back.

Men, köp spel och stöd marknaden

Visa signatur

i7 8700K | MSI 3080 SUPRIM X | Corsair 32GB DDR4 | STRIX Z370-H | Seasonic FOCUS GX 750W | Phanteks 300A | OS: Windows 10

Permalänk
Avstängd

Det är snarare så att det blir komplicerat och kostsamt att leverera till PC så sluta ljug!
Dessutom kopieras det friskt till konsoll också och jag tror att fler lirar singelplayer på konsoll än på PC så de som vill lira online måste köpa spelet

Hur som helst detta är inget jag gråter över då B-spel som dessa gärna kan hålla sig till konsoll folket!

Sen vore det kul att se en ingame trailer så man får skratta lite åt skräpet

Visa signatur

Core I7 920,Cosair 12gb ddr3,GA-ex58-UD5,Gigabyte GTX580,Corsair HX 850W,Intel X25MG2 160GB,2st WS 2TB@7200,Wacom Intous4 medium.

Permalänk
Medlem

tänkte skaffa ny dator för delvis detta spelet, nu vetjag ifan om jag vill :S

Visa signatur

http://ninite.com/ - Perfekt vid ominstallation av windows.

Permalänk

Helt enkelt mycket korkat med att säga en sån sak, även om den skulle vara sann. Det skadar hela PC-spelmarknaden, speciellt deras egna spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ksw:

för mycket sanning i det där uttalandet... :'(

Problemet är att det ligger jävligt lite sanning i det uttalandet.

Skrivet av _michelin_:

Idiotjävlar som förstör för både utvecklarna och oss andra

Vilka idiotjävlar?

Tack, jag tänkte själv posta Gabe länken men kotaku länken var fan ännu bättre.

Permalänk
Skrivet av Zpiritual:

Folk här verkar leva i någon bubbla. Det är ju klart som fan piratkopieringen minskar försäljningen, att tro något annat är ... snurrigt.
Faktum är att utan piratkopiering hade försäljningen varit högre (säger INTE att det råder ett 1:1 förhållande mellan nerladdning och förlorad försäljning men kanske 3:1 eller 5:1, vem vet?), det går inte snurra sig ur oavsett hur mycket man försöker rationalisera (sitt eget fultankande?) det .

Jepp förmodligen högre, men det går inte att bara titta på nedladdningsstatistik och sluta sig till att det är det det beror på (framför allt inte i 1:1 förhållande, möjligtvis 100 eller 1000:1).
Jag laddar inte ned spel (illegalt) och i mitt fall är anledningen till att jag inte köper ett PC-spel antingen att det har ett jobbigt DRM, eller att det lämpar sig bättre att spela på konsol. Jag misstänker att jag inte är ensam om detta.
Om man släpper samma spel på två olika konsoler samt PC lär man ju inte få lika höga försäljningssiffror på PC-sidan som om man släppt spelet enbart för PC (och gjort det för PC från början). Jag köper i varje fall inte spelet på både konsol och PC.

Det är sjukt när man måste hitta en crack för att kunna spela spelet man köpt utan att DRM ställer till det för en. La ner att köpa spel med DRM efter problem med DRM-spel. Ett gick inte att installera, för DRM:et gillade inte min Plextorspelare (som då kostade 1200kr) rådet jag fick från kundtjänst var att köpa ny spelare (för 600kr) för att kunna lira spelet jag just köpt för 500kr, verkar det rimligt? Ett annat spel gick inte att lira utan skivan i, fruktansvärt irriterande med spinnljudet och när skivan blev äldre och repig funkade det inte att spela alls (utan no-CD crack) och skivan var ju kopieringsskyddad, så man kunde ju inte ens lagligt kopiera den och köra den brända kopian i spelaren (varför betalar vi kassettavgift om man inte lagligt kan kopiera skivorna?). Ett tredje krävde konstant internetuppkoppling för att kunna liras över huvud taget (i singelplayerläge), kul när man sitter på landet utan internetuppkopling och vill lira lite (cracken fixade det). Om man ställer till det på detta sätt för sina betalande kunder och tror att de skall tycka det är OK, medan de som lirar piratade spel inte har något av dessa problem, så är man bra dum i huvudet.
Jag vill inte behöva ta till crackar från suspekt håll för att kunna lira och riskera att få virus och trojaner på kuppen.
Det lustiga är att det i många fall bara är den fysiska skivan som har DRM, laddar man ned direkt från t.ex. Valve slipper man det, hur tänkte de då? (Half-Life2 är ett exempel på det)

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem
Skrivet av Palme_570:

Varför ? Ett system som blizzard har är perfekt ett login---> Spela! --->loggar nån in med samma konto--> DC. Varför är de så hemsk ? Jag menar typ alla har internet idag. Är ett smart system att skydda sig på.

Det är jävligt irriterande om internet är nere eller om man flyttat och inte har internet än eller om man bor någonstans där man inte har tillgång till bredband eller om man har ont om pengar och inte vill ha bredband men ändå vill spela.

Jag tycker det är förjävligt.
För dom flesta är det inget problem och därför kan dom göra så, men det är jävligt taskigt mot alla dom som det är ett problem för.

Jag tycker själv det är grymt irriterande när internet strular och jag inte ens kan spela mina spel!

Permalänk
Medlem

Jag tankar alltid min spel först.
Är dom bra så köper jag dom oavsett om jag spelat klart det.

Permalänk
Medlem

Fy fan vad surt. Hela tiden ska vi med PC bli utbölade. NHL har ju slutat helt till PC, men Fifa? Det finns ju. :S
Men visst, kapitalismen visar ju sitt fula tryne. Det är ju konsolerna där de tjänar pengar.

Visst, jag kan förstå att man vill spela lite bilspel, plattformsspel för flera spelare, sällskapsspel osv med en tv-konsol. Men FPS-spel, det ska man sitta i en skön stol, med en go mus och tangentbord!

Jag skulle inte klara av att sitta i soffan framför tv'n och spela de spel jag vill, då vill jag sitta i ett mörkt hörn, i en stol vid ett skrivbord. Och möjlighet att tabba ner och kolla internet lite då och då, för att sedan återgå till spelandet.

Nej, utvecklingen är oroveckande. TV-Spelskonsolerna ska utvecklas till multimediamaskiner/datorer, men varför då inte skippa konsolerna då det redan finns: PC. En dator går att koppla till tv'n, koppla in spelkontroller, du kan titta på film, spela, musik, surfa, göra arbeten och allt. Allt går med en PC. Men tack vare speltillverkarna nu så börjar spel försvinna härifrån. Blir så jävla sur!

Permalänk
Medlem

Då betyder det att ''Ubisoft'' spelen i framtiden också bör skippas på Pc eller?
Vilket de knappast kommer göra, det för konkurrens där ute, Bf3, MW3 och annat...thats 2much for Ubisoft. Men jag hade gärna velat lira det på Pc.

Visa signatur

| Lenovo Legion Y520 | i7 8700K | ASUS Rog Strix Z370-F GAMING | Corsair CL15 Vengeance 3000Mhz | Acer 27" Predator XB271HU | Fractal Design Meshify C | EVGA CLC 280 WaterCooling | Samsung 860 Evo 1Tb/850 Evo 512 Gb| RTX Strix Asus 2070 | EVGA 650W GQ | Steelseries Rival | Logitech G105 | Playstation 4 Pro

Permalänk
Medlem

Är inte pirat kopieringen på Xbox minst lika stor?
där går det T.om att spela pirat spel onlie på xbox..

Permalänk

Rent trams.
Väldigt få med ekonomiska möjligheter att betala för spelen kör pirat.
Att fattiga studenter gör det förstår jag. Och inte förlorar de pengar på det.
När de fått jobb, och om de gillat tidigare spel, så börjar de betala för dem.
Som Gabe sa, det skall vara smidigt och tillgängligt online 24/7 och jag vill
tillägga att det också skall finnas en demo.

Visa signatur

Programmerare, prestandatestare. Australien. Grönt te och lakrits.
----------------------------------------------------------------
7800X3D. 32GbRam. 2+4Gb M2 + 18Gb. 43" 4K. RTX4070Super. S23 Ultra.
Lödstation, Oscilloscop och en massa olika microcontrollers.

Permalänk
Hjälpsam

Jag tycker inte att ICAs köttbullar är prisvärda, alltså snattar jag dem, det är inte mitt fel utan ICAs, om ICA bara sänkte priset eller gjorde dem godare skulle jag sluta snatta.
Hur smart är det uttalandet?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |