Corsair Force 120 SATA II vs Corsair Force GT 120 SATA III

Permalänk
Medlem

Corsair Force 120 SATA II vs Corsair Force GT 120 SATA III

Hej jag undrar vilken disk jag borde satsa på?

Jag har ett P6T Deluxe V2 moderkort som bara supportar SATAII. Tjänar jag något på att ta GT(SATA III) disken? Går det ens?!

Sata II disken: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168202331...

SATA III disken: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168202331...

Moderkortet: http://www.gameplanet.co.nz/pc/games/159379.Asus-P6T-Deluxe-V...

Snabba svar uppskattas! <3

Permalänk
Medlem

Moderkortet fungerar bra med vilken av diskarna som helst - kompabiliteten mellan SATAII och SATAIII på Intel-chipset är utmärkt, men däremot behöver du SATAIII på moderkoret för att få ut full hastighet från en Corsair Force GT SATAIII.

Rekommenderar starkt SATA3-disken då den kommer bli ännu snabbare om du skulle uppgradera till moderkort med SATA3 i framtiden. Den är dessutom billigare.

Måste fråga dock - om du nu ska beställa från newegg så blir det väl moms (och ev. dyrare frakt), eller har jag missat nåt?

förtydligande
Permalänk
Medlem

Jag ska reklamera min extremeseries 128gb drive eftersom den underpresterar kraftigt. Killen i techsupport föreslog sata2disken ovan och därför använde jag bara newsegg som källa

Finns det ingen form av add-on chip så man kan konvertera sata2 till 3? Hade varit kanon

Permalänk
Medlem

Det du kan göra för att få SATAIII är antingen annat moderkort eller skaffa ett PCI-E kontrollerkort för SATAIII, t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=946116.

Bästa prestanda för SSD med SATAIII är dock att koppla de direkt på Intel's chipset-kontroller - andra kontrollerchip eller kontrollerkort fungerar helt klart, men som det ovan är många baserade på Marvell-chip och ger inte lika vass prestanda (iaf inte på SATAIII SSD's). Det finns till o med nåt kontrollerchip från nån annan mindre tillverkare som faktiskt har haft lite problem med kompabilitet oxå - minns inte vilken, men verkar vara ett rätt isolerat problem.

Iallafall så gissar jag att SATAIII Force GT'n är snabbare än SATAII Force'n även på SATAII och sen får du som sagt mer prestanda när/om du sätter den på en SATAIII-kontroller i framtiden.

Permalänk
Medlem

Fint med någon som har koll tack som fasen!