Datorer trasiga pga eluttag? Och vad för fel i den nya datorn?

Permalänk
Medlem

Datorer trasiga pga eluttag? Och vad för fel i den nya datorn?

Min gamla dator (http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=Thomas87&k=604007) dog för ca en månad sedan, jag lämnade in datorn i en butik för att få den undersökt och de sa att nätaggregatet hade blivit kortslutet. Så jag köpte ett nytt och fick det installerat av de. Två veckor senare händer samma sak men nu var det troligtvis grafikkortet.

Istället för att lämna in datorn igen köpte jag en ny (http://www.inet.se/kundvagn/visa/723554/2011-08-10) och byggde ihop, det fungerade fint i en dag (bortsett från ett felmeddelande om sixengine.exe) men sedan dog den datorn också.

Det enda som är gemensamt för de 3 haverierna är:

1. Samma eluttag, grenkontakt, sladd till elaggregatet och hårddisk användes.
2. Jag spelade Trackmania när datorn slocknade

Rimligtvis kan det väl inte vara något med hårddisken eller Trackmania som orsakar problemet? Utan det måste vara något med elen in till datorn som skiter sig? För att samma problem ska uppstå 3 gånger på 2 olika datorer känns minimal då första datorn dessutom fungerat felfritt i 2.5 år, bortsett från ett byte av moderkort pga blixtnedslag för ~1.5 år sedan. Vad skulle det kunna vara för problem och vart ska jag vända mig? Butiken där jag lämnade in den gamla datorn var inte till mycket hjälp utom att de inte heller trodde det kunde bero på hårddisken. Jag tänkte ringa till hyresvärden och se vad de säger, vad finns det i övrigt som jag kan göra?

Följdfrågan för den nya datorn som inte startar är vad problemet kan vara med den, för även om det andra problemet löser sig tror jag att något är fel i denna då jag har satt i den i ett annat uttag med ny nätaggregatssladd. Alla fläktar försöker att starta men verkar inte orka och det verkar inte som att hårddisken startar utan allt bara stannar av efter någon sekund. Inga fellampor lyser. Jag kan inte starta datorn med powerknappen på moderkortet utan jag behöver trycka ned clrmos.

EDIT: Det enda övrigt som jag vet är att processortemperaturen i den nya datorn var ca 40 grader. Har jag glömt någon datorkomponent eller något annat som ni behöver veta för att hjälpa till bara säg till så ska jag försöka ta reda på det.

Jag har använt samma uttag sedan i december och TV, skrivare, PS3 sitter i samma uttag uttag/grenkontakt och de har jag inte haft problem med.

Permalänk
Medlem

Jag har haft datorn inlämnad nu och det var återigen nätaggregatet som pajat, lustigt då det var nytt kan tyckas. Det skulle kunna orsakas av strömspikar så jag tänkte koppla in ett grenuttag med inbyggd skydd mot det i framtiden så att det förhoppningsvis inte blir sådant skit igen. Aja, bara jag slipper fler haverier i framtiden är jag nöjd.

Tråden kan låsas då jag fått svar på frågan.