Hemma byggd stationär dator fungerar sådär :/ HJÄLP!

Permalänk
Medlem

Hemma byggd stationär dator fungerar sådär :/ HJÄLP!

Tjenare.

Ny här på forumet och har läst mkt va som står här men måste erkänna att jag är inte nöjd jag behöver mera hjälp helt enkelt så tänkte att jag ger forumet ett försök och hoppas att några specialister hjälper mig så jag blir så nöjd som möjligt.

Kan börja med att berätta historian, jag spelade mkt Cs och liknande spel förut och för ca 2 år sen kanske? kanske lite mer så tänkte jag att nu ***** ska jag köpa mig en burk som jag gillar och trivs med. Ack va fel jag hade. haha jag har aldrig haft så mkt strul med en dator som denna. kan vara mitt fel kan vara annat det vågar jag inte säga men jag hoppas att ni lite bättre kan hjälpa mig med detta.

I min burk sitter det:

Moderkort: DFI LanParty DK P45-T2RS+, ATX, P45, GbE, DDR2 1066, ICH10R

Processor: Intel Core? 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED m/fläkt

Grafikkort: HIS Radeon HD 4870X2 2GB GDDR5, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP

Nätagg: Corsair Powersupply 650W Black,ATX/EPS, 120mm fläkt, 8xSATA, SLI

Ram minne: Corsair Dominator TWIN2X8500C5D 4096MB, DDR2,2x2GB(KIT),DHX,E.P.P, CL5-5-5-15-2T

Ljudkort: Creative SB X-Fi XtremeGamer ,PCI, Retail.

Nu vet ni va jag har att leka med "tillsvidare" iaf.

Men nu till datorns funktion då också. jag skulle inte säga att den är stabil för fem öre., visst den kan fungera en vecka ibland 3 veckor till och med sen helt plötsligt vid en omstart, nehepp nu vart den tjurig. typ som en gammal kall bil, grafikkort vägrar att hosta igång så man får restarta efter restarta och till slut efter många svordomar och en och annan kopp kaffe så kanske den vaknar till liv med massa fel meddelanden och allmänt seg.

Detta är ett problem som jag har bråkat med lääänge så inget som bara har hänt en gång. Men också min så kallade speldator, njaa vet inte om jag skulle säga spel dator för min gamla Amd med gammalt 256 grafikkort funkade stabilare när jag köpte detta grafikkort tex så tror jag att jag gav 5,5 tusen för det och skulle vara värstingens monster enligt tidningar och crap. Vaaa jag blev besviken haha
Fortfarande idag så försöker jag leta drivisar osv för att få cs att fungera i 100fps tex njaa ibland på vissa ställen på mappar annars så växlar det från 70-100 ibland på lite ovanligare mappar nere på 40-50, Cod laggar också. Och bäst att tillägga jag spelar Cs i 480-600 upplösning och cod på 800-600 så kan inte precis påstå att jag överdriver med grafiken :/ varför varför varför WHyYYyyy?? är datorn jag köpte så jävla kass eller va är problemet?

Jag har lekt lite med MSI Afterburner men måste erkänna att jag märker ingen skillnad på när jag höger på både Voltcore, Core clock och memory clock, testade med att göra två olika profiler och sen växla mellan dom, profilerna ser ut såhär:
Profil 1: Core voltage 1335, Core clock 750 och memory clock 900
Profil 2: Core voltage 1149, Core clock 650 och memory clock 800

Och ja jag ser på tabellerna att dom olika profilerna aktiveras och ökar alternativt sänker .

Det känns som jag kan babbla massor om va jag har testat och inte testat men förmodligen garvar ni bara åt mig så vi börjar såhär så hoppas jag verkligen att någon eller massor av er har tips som fungerar, annars får jag nog överväga att börja köpa in ny hårdvara för detta gör mig hårlös..

Mvh Kim i småland.

Permalänk
Medlem

Måste erkänna att man blev lite besviken nu. Ingen har ens läst mitt meddelande =/ Är de inget aktivt forum längre som de har varit förut?

Permalänk
Medlem

har du testat att installera om den och trycka på alla komponenter och kablarså inget sitter löst? hade själv problem med sporadiska krasher där den frös och fick starta om på knapp, då så testade jag och byta nättagg och sen slutade felen.

Permalänk
Medlem

Har du monterat själv är det helt klart värt att dubbelkolla allting, kan det vara i vilket fall som helst.

Annars av personlig erfarenhet så uppträder datorn sådär skulle jag nog kolla/testa minnena och gå över alla drivrutiner.

Är det nytt eller begagnat?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jope84:

har du testat att installera om den och trycka på alla komponenter och kablarså inget sitter löst? hade själv problem med sporadiska krasher där den frös och fick starta om på knapp, då så testade jag och byta nättagg och sen slutade felen.

Jag har testat att ominstallera datorn flertals gånger med säkert 8 olika os, allt från strippade Xp versioner och ända upp till win7 ultima som jag använder idag. inga kablar va man kan känna sitter löst. och om det är glapp i någon kontakt har jag aldrig märkt av men svårt att se utan att köpa alla nya kablar.

nätagget som resten av alla komponenter va helt nya från början och starkare borde jag inte behöva till denna setup ändå.

Skrivet av Danzle:

Har du monterat själv är det helt klart värt att dubbelkolla allting, kan det vara i vilket fall som helst.

Annars av personlig erfarenhet så uppträder datorn sådär skulle jag nog kolla/testa minnena och gå över alla drivrutiner.

Är det nytt eller begagnat?

jag har kollat alla kablar många gånger och också installerat massor med olika drivisar. framförallt till grafik och ljudkort, drivisar till mitt moderkort har jag svårt att hitta så idag använder jag mig av win7 drivisar som ingår i os. Allt va nytt när jag köpte det.

minne har jag faktist inte bytt ut men jag har gjort sådant minnes test som man kan göra och då fick jag godkännt och datorn hittar alla minnen som den bör hitta men som sagt aldrig testat med andra minnen eftersom jag inte har fler hemma liggandes. men minnerna kan väl bara påverka datorn på så sätt att den dör och hänger sig ? borde väl inte störa tex spel? och vid uppstart?

Permalänk
Medlem

Kolla så alla skruvar sitter i moderkortet.
Men jag tycker det låter som nätaggs problem.

Visa signatur

Trying, is the first step to failure

Homer J Simpson

Permalänk
Avstängd

Har du kollat minnena och alla kablar (det räcker inte att titta på dem, du måste ta loss varje kabel och expansionskort och sätta tillbaka dem igen) så tycker jag det låter som om ditt grafikkort är kasst. Det kan vara ett ursprungligt fel eller så har du råkat steka det när du satte ihop datorn (använd antistatarmaband).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kim.H:

Måste erkänna att man blev lite besviken nu. Ingen har ens läst mitt meddelande =/ Är de inget aktivt forum längre som de har varit förut?

De flesta arbetar vid 12-13 tiden på en vardag även om du inte gör det

Permalänk
Medlem

Lite grejer du kan testa också är att resetta BIOS inställningar,
plocka bort ljudkortet och köra med det inbyggda
köra med en minnessticka åt gången, testa i olika platser

men mest låter det nog som att nätagget inte funkar som det ska. du kanske kan köpa ett nytt för att testa, blir det ingen skillnad är det ju bara lämna tillbaks på öppet köp.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D • ASUS TUF Gaming B650-Plus WiFi • Noctua NH-D15
XFX Radeon RX 6950 XT Speedster MERC 319 • MSI Optix MAG271CQR • Dell UltraSharp U2515H
G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 • WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB • Crucial P3 Plus NVMe SSD 1 TB
Phanteks P600S • ASUS TUF Gaming 850W Gold • Logitech Craft Keyboard • Logitech MX Master 3

Permalänk
Medlem

Nu vart det många svar här ska försöka svara på alla jag kan
alla skruvar sitter på sin plats det har jag kollat eftersom jag har haft i sär allt och kollat minst 4 ggr under tiden jag har ägt den. och kablarna har jag också kollat, det villl säga jag har tagit ur helt nätagget och kollat kontakterna hur dom ser ut innuti så alla piggar sitter rätt och inget har lossnat under jag har testat sen har jag vart noggrann när jag trycker till baka allt.

hade det varit ett nätagg som är trasigt borde det inte isf hända mer borde det inte hända oftare och borde man inte märka detta när man anstränger datorn ? tex när jag klockar grafikkortet med högre spänning och spelar i några timmar?

jag kanske tänker för enkelt men jag är rätt för att det är mitt grafikkort som bråkar egentligen för när jag inte kan starta datorn är det för att grafikkortet aldrig hoppar igång utan den bara startar men piper aldrig till och startar upp bild.
men samtidigt tycker jag det är så skumt, för genom afterburner programmet ser jag båda kärnorna jobba med rätt inställning som jag ställer in det på.
jag har ingen hög värme direkt. men jag håller med dig där, grafikkortet borde väl ändå ge mera/bättre funktion än va jag får??

Hur viktigt är det med moderkort drivisar ? kan man lita på win7 drivisar eller rekommenderar ni nerladdade ?

Permalänk
Medlem

Laddade hem 3DMark Vantage precis och va tvungen att testa va jag fick för score och blev lite fundersam "igen" haha
jag testade med mina två olika Profiler på mitt grafik kort och det gjorde kanske lite men måste erkänna att jag trodde det skulle göra mer.

Profil 1 " Low "
Core voltage 1149, Core clock 650 och memory clock 800

GPU Score 9639
CPU Score 2445

3DMark Score 5554

Profil 2 " High"
Core voltage 1335, Core clock 750 och memory clock 900

GPU Score 9940
CPU Score 2480

3DMark Score 5673

Och då började jag direkt fundera, är min Cpu kass eller är den inte bättre än såhär? så gick in på System info genon 3Dmark och kollade Cpu och hittade där detta.

Family: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz

MultiCore: 2 Processor Cores

HyperThreadingTechnology: N/A

Internal Clock: 1.9 GHz

Internal Clock: Maximum 1.9 GHz

External Clock: 200.0 MHz

och i mina ögon blev jag lite skeptisk stämmer detta? varför får jag inte ut mera?

Permalänk
Medlem

Testade precis att klocka min Cpu lite också när jag ändå var i farten och upptäckte vissa intressanta saker som jag inte visste om. Min Cpu va nerställt till minum, Dvs 200MHz och endast x6 så jag låg på 1,2GHz. så cpu:n gick aldrig upp något när jag ansträngde datorn.

nu ligger jag på 400MHz och 9x ca 3.66 GHz. Orginal är 333MHz 3.16GHz. Men Core Voltage fortfarande på 1.2? bör jag ändra den eller funkar det fortfarande på 400MHz ??

Försökte aktivera så jag kunde köra min Cpu på 9.5 men då fick jag bluescreen någon som har någon aning? jag är fortfarande inne på moderkort och bios drivisar?? kan inte de vara problemet ?

Testade självklart att köra CPU stress test i ca 30 min och fick max 56 grader varmt så rätt nöjd så drog igång 3DMark vantage igen för att se om det vart någon skillnad där och visst blev det så

GPU Score 16650
CPU Score 7219

3DMark Score 12551

Så detta ska jag väl vara skapligt nöjd med ändå

Permalänk
Medlem

Cpu:2500k
Mobo valfritt p67
C:a2500kr och du är på banan...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Har inte så mycket koll på ditt grafikkort, men det har två gpu'er? Jag vet inte hur CS är på två gpuer men då det är ett äldre spel kan det vara så att det ställer till mer problem än kräm. Bara för att klargöra så är inte systemet för svagt för det du vill spela, du kan säkert köra 10 CS klienter utan att det svettas..
Från min erfarenhet med CoD MW2 är att det inte skalar bra ALLS med multi gpu setups. Jag hade bättre fps, och stabilare fps på ett kort än två.
Tror dock inte att det är detta som är problemet då den inte starter ordentligt och verkar beté sig jävligt konstigt :-/
Låna ett nätagg av någon? Kör memtest osv, kör en rejäl felsökning. Låna komponenter av någon för att se om det funkar bättre beroende på vad du byter. Hugg tag i det ordentligt

Visa signatur

Prylar är gott.. och nyttigt.

Citera gärna så hittar jag tillbaks!

Permalänk
Medlem
Skrivet av f.a:

Cpu:2500k
Mobo valfritt p67
C:a2500kr och du är på banan...

Skickades från m.sweclockers.com

Du missade nog mitt senare inlägg jag skrev 20:34. Min Cpu va nerställd på minum så jag har suttit med en 3.16GHz processor som har maximum jobbat i 1.2 GHz så när jag ökade upp och startade om datorn på 3.5Ghz ca så hände det mkt mera kan jag säga inte ny dator men nu flöt det på bättre och fick betydligt bättre poäng på 3DMark

GPU Score 16650
CPU Score 7219

3DMark Score 12551

Detta borde väl duga ett tag till ? eller va har ni andra?

Skrivet av Kibbey:

Har inte så mycket koll på ditt grafikkort, men det har två gpu'er? Jag vet inte hur CS är på två gpuer men då det är ett äldre spel kan det vara så att det ställer till mer problem än kräm. Bara för att klargöra så är inte systemet för svagt för det du vill spela, du kan säkert köra 10 CS klienter utan att det svettas..
Från min erfarenhet med CoD MW2 är att det inte skalar bra ALLS med multi gpu setups. Jag hade bättre fps, och stabilare fps på ett kort än två.
Tror dock inte att det är detta som är problemet då den inte starter ordentligt och verkar beté sig jävligt konstigt :-/
Låna ett nätagg av någon? Kör memtest osv, kör en rejäl felsökning. Låna komponenter av någon för att se om det funkar bättre beroende på vad du byter. Hugg tag i det ordentligt

Jag har ett 4870x2 det vill säga ett kort med dubbla kärnor på kan man säga med 2gb minne. Nu när jag fick igång min Cpu som den ska jobba så vet jag inte om det är några större problem längre eller inte. har startat om datorn många gånger och kört stress test och 3dmark osv even spelat Cs och allt är 100% klockrent. ska testa Cod i morgon också och se om det är lika perfekt
Men jag har en fundering, jag får bluescreen varje gång jag försöker starta om datorn när jag har klockat cpu till 9,5?? varför? drivisar? MHz svarar den perfekt på och det flyter kanon men kan inte öka från x9 till x9,5?
stödjer inte mitt moderkort det??

Permalänk
Medlem

Jag kan ha ställt till de för mig :/

Jag vart lite kaxxig efter jag både har klockat min Gpu och Cpu så tänkte att va tusan kan ge mig på mina Drr också :/ skulle inte ha gjort detta.

eftersom jag hade höjt min MHz på Cpu så gick mina minnen upp till 960 och allt fungerade perfekt MEN då tänkte jag att jag har juh 8500 så dom borde klara tusen också isf hahaha japp sen gick det åt helvette. jag fick lossa batteriet och jag har letat drivisar till moderkort osv osv men nu efter detta klarar datorn bara höja Cpu till 350MHz över det så vägrar datorn att komma in i windos, Datorn startar om sig själv precis innan laddningsidan av windos ska komma fram. då hamnar mina Ddr på 840 ca

har jag sabbat mitt moderkort nu eller varför kan jag inte ens komma tillbaka till mina 400MHz som jag hade innan jag började leka??

Permalänk
Medlem

Jag har hittat problemet tack vara några amrikanska sidor så nu sitter jag på en 3,8Ghz igen 400MHz x9,5 Vcoren va mitt problem och det va lite annorlunda på mitt moderkort mot vanliga som bara kan höja sin Vcore.