överklockningshjälp uppskattas ;)

Permalänk
Medlem

överklockningshjälp uppskattas ;)

Tjena!
Gammal dator dock, men jag har ett sparkle geforce 8400 gs i, för den fanns inga andra pci-kort på inet, och nu undrar jag, vilket program ska jag ha för att kunna få en stabil överklockning? jag har ett gammal moderkort, bara pci-slots :(, så jag kan inte göra nått via moderkortsprogrammet.
dock har jag ett annat moderkort i min nya dator, ett MSI P67A-C45 som har program så jag kan överklocka med (program som nås innan windows), så jag kan sätta i 8400 i det, men vilker/vilka program i windows behövs för att få så stabil överklockning som möjligt?

Tänkte sätta på en dual-fan VGA fläkt på kortet, istället för den passiva kylaren, någon om en zalman VF3000 funkar? eller någon liknande som ser ball ut?

Mycket tacksam för alla svar, även om de inte besvarar alla mina frågor:)

Mvh Andreas

Ps. bild på GK:et kommer snart, hoppas jag

Permalänk
Medlem

Varför vill du klocka ett 8400GS, inget absolut inget blir bättre av att klocka ett gammalt kontors grafikkort, med PCI som råge också, förutom att det kanske blir överhettat, lev med att grafiken inte är bättre än vad du har idag på gammeldatorn istället

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Om du överklockar via ett windows-program så kommer inställningarna inte att flyttas med när du flyttar kortet. För det behöver du ändra i kortets firmware.

Strunta i det där du, det är inte värt det.

Permalänk
Medlem

Rivatuner bör funka, pröva afterburner också. Men som sagt, fixa ett nytt kort hellre!

Visa signatur

:CPU: 13900KF | Arctic LF II 360 | 6x Silentwings 3 :Mobo: ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4 :RAM: 32GB Corsair Vengeance RGB RT :GPU: KFA2 SG 4090 :Monitor: Acer Predator XB323UGP :Chassi: Lian Li O11D | 6x Silentwings 3 :PSU: Seasonic Prime TX-1000 :HDD: Kingston KC3000 2TB | Seagate Barracuda PRO 8TB

Permalänk
Medlem

Tack för hjälpen alla:) har datorn för o köra till projektorn, den klarar dock WoW på högsta vilket får duga, och skippa de mer avancerade:) kör mä gtx 560 ti i den nya:)

Skickades från m.sweclockers.com