Lite mobilfrågor (köpa ny mobil osv)

Permalänk
Medlem

Lite mobilfrågor (köpa ny mobil osv)

Nu är det så att min Iphone 3GS är död. Länge leve min Iphone 3GS

Eftersom jag inte är alls insatt i mobiler and the like vänder jag mig hit med mina frågor, så här kommer de

Nr 1) jag skickade in min mobil till reperation, (inte till apple) och de sa att laddningskretsen på moderkortet blivit kortslutet och att mobilen var fuktskadad.

Jag har inte haft den i vattnet/regnet eller något annat. så jag vet inte hur detta kan ha gott till, kan t.ex lite handsvett kortsluta den? Kan ju säga att den fungerade när jag gick och la mig men inte när jag gick upp.

Så har jag något case alls eller är det bara att ge upp då fuktindikatorn har utlösts? (har ingen garanti, men funderade på att reklamera skiten)

Nr 2) Jag har märkt att folk på blocket köper söndriga Iphones, någon som har sålt sin söndriga lur och fått några pengar? hur mycket kan man hoppas på? eller blir man blåst? finns det någon anledning att själv behålla den?

Nr 3) Vilken ny mobil ska jag köpa?
Kan ju beskriva vad jag vill ha på min mobil

Ungefär lika stor som Iphonen
Touch
Vettig sms funktion (dvs konversationer, har just nu min gamla Nokia 3510 och det är fan outhärdligt att inte kunna se förra smset när man skriver ett svar )
Basic GPS
Fungerande webläsare, dvs gå ut på det riktiga internet, inte "mobilinternet"
kunna agera Modem åt datorn när det behövs
Någon form av kamera (behöver inte vara särskilt bra, Iphone 3gs kameran räckte mer än väl)
kunna fixa några mindre spel (behöver inte vara någa jättekrävande spel, utan grejer som i stil med t.ex doodle jump osv)
Tillgång till hyffsat många nyttoprogram (T.ex busstrafiken osv)
Helst en android telefon

Så vilken mobil skulle ni rekommendera som har det här? Något annat jag borde se till att min mobil klarar om jag ska köpa ny mobil idag? Sen ska den ju gärna vara så billig som möjligt^^

nr 4) Jag har just nu ett abbonomang hos halebop, och det är ca 2 månader kvar på det. Var köper jag bäst den här fina nya mobilen ni har hjälpt mig välja?

Tjänar jag något på att teckna ett nytt abbonomang med halebop och kan få telefonen billigare så? eller är det bättre att bara låta mitt abbonomang fortsätta och köpa en ny mobil löst? (Jag betalar gärna allt på en gång, vill bara ha det så billigt som möjligt)

Just nu betalar jag ca 100-150kr i månaden för mitt abbonomang och då får jag fria sms och fri surf. Så jag vill att ett nytt abbonomang om jag ska byta ska vara lika billigt eller billigare

Tack för all hjälp!

Fredrik

Visa signatur

Letar du bostad i Stockholm?
Snabbostad.se

Permalänk
Medlem

HTC Desire kanske är något för dig. Jag hade själv valt en Samsung Galaxy S II, men den är större än iPhone och den kostar väll minst 250 kr i månaden.

Permalänk
Hedersmedlem

1: telefonen behöver inte ha varit i kontakt med vatten för att bli fuktskada. räcker med att det är dimmigt ute eller att telefonen kommit i kontakt med "fukt".