Ont om utrymme på C. Vad göra efter inköp av ny HD

Permalänk
Medlem

Ont om utrymme på C. Vad göra efter inköp av ny HD

Aloha,

Jag var lite snål när jag för något år sedan byggde ihop datorn och lade 50GB på C och resten (550Gb) på D: ( där jag har alla program och spel) . Nu har utrymmet på båda paritionerna tagit slut och jag tänkter införskaffa mig en 2TB disk.

Hur brukar man gå tillväga när man uppgraderar en HD som inte bara är ren lagring utan inehåller en windows parition och en program parition? Går det att kopiera över den till en ny HD eller ska man passa på att installera windows 7 på en ny HD och " börja om från början" med en clean start?

Permalänk
Medlem

C: och D: är egentligen bara partitionerade delar av en hårddisk. Det spelar ingen roll om du kopplar in en ny hårddisk och du behöver inte ominstallera din dator om det inte är så att du har 5400 RPM disk och du köper en 7200 RPM, då gör du ju en fördel med att ominstallera. Annars bara stoppa in den. Opartitionerat utrymme (nyköpt hårddisk) är en enhet och kommer hittas direkt vid uppstart (efter Winlogin.exe (login) har körts).

Om du vill kan du kopiera över allt från D: (helst inte spel eller program om du inte vill länka om allting) så du får mer utrymme på den.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40

Permalänk
Medlem

Jo, det är jag med på. Men problemet är att Windows klagar över att min Windows parition (50Gb) är full.
Men eftersom jag funderar på att ändå installera windows 7 Kankse det är dax att Installerad det på den nya disken och börja om med en ren hd.

Permalänk

köp du en ny disk och flytta över en del program/spel till nya disken och öka på c utrymmet från d med hjälp av tex partion magic alternativt blås om hel burken som du hade funderingar på..