Permalänk
Hedersmedlem

Relä

Håller på med ett bygge, projektarbetet.

Behöver ett "relä" eller vad det heter som går igång med bara en signal och inte behöver konstant ström i ena endan för att vara igång...

som det är nu måste vi skicka en konstant signal ut ur parallell/seriellporten för att hålla igång det hela. hade varit praktiskt med en enkel signal för på och en för av.

Visa signatur

yayaya I am Lorde yayaya

Permalänk
Medlem

kolla in sr-latchar

S är typ set
R reset
00=minne
dock behövs matning till denna samt lite transistorer för att klara av reläströmmen

Permalänk
Medlem

Ifall du vill klara dig _helt_ utan styrström finns det bistabila reläer (kallas även impulsreläer, har jag för mig) som ligger kvar i befintligt läge när strömmen till spolen bryts.
Om man har en latch nånstans som styr reläet kan man ju "läsa av" reläet för att sätta latchen i samma läge som reläet vid uppstart.

Visa signatur

Min dator är tuffare än din.

Permalänk
El-nisse

en vippa?

Visa signatur

Imagine a place where every horror comes to life Where every torture is real and time stands still "tar av mössan för dina någorlunda knepiga kunskaper iaf.. ;) och det är fan inte varje dag jag gör det, känn dig utvald eller något ;) :D" - nidas

Permalänk
Medlem

Kan ju bygga en hållkrets (har för mig de heter så).

Du gör så reläet drar med en puls när reläet är slutet ger det en spänning till sig själv som gör att det inte bryter förren man bryter matningen till reläet.

Visa signatur

LaserMagic
Web: www.lasermagic.se
Mail: info@lasermagic.se