Permalänk
Medlem

router _utan_ trådlöst?

Hej,
jag undrar om någon känner till en nyare router med stöd för gigabit ethernet som inte stödjer wlan? Eller är det billigaste alternativet att köpa en med wlan och sedan stänga av det i mjukvaran? (känns som slöseri med pengar att köpa funktioner som inte används?)

Orsaken till detta är följande:
jag sitter i ett hus med första telefonjacket i ena hörnet av huset, har adsl-modemet kopplat dit. Sedan finns det nätverkskablar dragna till större delen av resten av huset (dock ej nånstans där det finns telefonjack tyvärr, så byta ordning på telefonjack är inte en lösning).
En gammal netgear-router sitter just nu där och delar internetanslutningen, den presterar dock rätt dåligt om flera datorer i huset har många anslutningar igång samtidigt. Därför köptes det för ett tag sen in en nyare trådlös netgear wndr3300. Denna fungerar tillfredsställnade för det mesta (med dd-wrt).
Dock är inte placeringen optimal för täckningen. För att få bra täckning i hela huset bör den sitta i mitten, men då kan den ju inte agera router!
Att köpa en till trådlös router med vettig processor i skulle lösa problemet, men det känns överflödigt att ha två stycken, tillverkas det numera routrar (för hemanvändarpriser) som saknar wlan-hårdvara?

Permalänk