Permalänk
Medlem

Asus g2sg överhettning?

Hejsan,

Jag sitter på en Asus g2sg dator med spec;
Intel core 2 duo T9300 2,5 ghz
4 GB ram
Nvidia Geforce 8700M GT
64bits Windows 7

Mitt problem;
När jag först köpte datorn gick allt toppen, och den fungerade perfekt att spela på, vilket är något jag gör en hel del, och det är en av anledningarna jag köpte denna datorn. Orsaken till att det är en bärbar överhuvudtaget är för att jag reser ganska mycket.

Hur som helst, efter ett tag började den bli oerhört varm och när jag spelade så slutade det ofta med att datorn blev, vad jag tror, överhettad och fick intensiva lagg i spelet. Lagget brukade lösa sig temporärt när jag startade om spelet, men kom snabbt tillbaka igen(10-15min). Efter lång tid med detta problemet gick datorn tillslut sönder och jag kunde skicka in den. De bytte då moderkort och sedan fungerade det igen.

Nu har problemet dykt upp igen, men i mindre skala denna gång, fast fortfarande med samma intensiva lagg, samt temporära lösning.

Min fråga till er är;
Vad i guds namn gör jag åt detta, utan att lämna in den? Problemet är att garantin numera har gått ut, och jag känner definitivt inte för att lämna in den. Finns det någon magisk fix för detta, eller är asus bara så värdelöst skräp som det verkar?

Tack.

Edit; Jag har inte klockat datorn överhuvudtaget.
Edit 2; Alla de nyaste drivrutinerna är installerade.

Permalänk
Medlem

Ladda ner coretemp samt gpu-z och kör dessa program i bakgrunden, tabba ner spelet och kolla temperaturen efter du spelar i låt säga 10 min, är temperaturen skyhög vet du att det beror på det och då kan du börja arbeta för att få ner den, men återkom i sånna fall!

Permalänk
Medlem

Dom är definitivt höga, men jag som inte vet vad de borde ligga på har svårt att avgöra.

GPU temp = 98C
Core Temp = 90 på båda

Är detta höga värden, och isåfall, vad gör jag åt det?

Edit; Det verkar inte som att fläktarna på undersidan av datorn kör, utan bara den på baksidan av datorn? Verkar inte komma ur någon luft ur dem iallafall, vilket skulle förklara varför det blir så jävla varmt?