Bygga en egen strandstereo !

Permalänk
Medlem

Bygga en egen strandstereo !

Hej alla swec !

Har suttit och filat på denna idé otaliga somrar, och nu lagom till skolslutet ska jag ta tjuren i hornen ! Jag har surfat runt på lite olika forum och kommit fram till att följande komponenter behövs. Värt att nämna är kanske att jag är en fattig student som gärna kommer undan så billigt som möjligt och strävar efter att få en spelare som kan spela högt under en längre tid på festivaler etc, inget finlir :D. Nåväl, detta är vad jag har kommit fram till:

*Högtalare, ungefär som dessa : Zensonic HT60 6,5" koax - blekingebilradio
*En bas, 6-8" ? HARALD NYBORG - vi vill vara billigast!
*Ett slutsteg, tipsa gärna om något billigt då jag har mindre koll.
*Ett batteri, så billigt,säkert och litet som möjligt, kan detta fungera ? : HARALD NYBORG - vi vill vara billigast!
*Och givetvis en hemmabyggd låda i plywood !

Jag behöver ingen cd-spelare, utan vill bara kunna koppla min mp3-spelare. Hur löser jag detta ? Någon med erfarenhet av liknande byggen eller kunskap inom området får gärna dela med sig av tips på förändringar och tillvägagångssätt !

Har jag postat tråden fel får gärna någon vänlig moderator flytta den : )

Tack på förhand

Apatileo

Permalänk

Du kommer inte att få speciellt lång speltid på ett 4Ah-batteri. Jag skulle rekommendera minst 12Ah, helst 17 om du vill kunna spela på resonabelt hög volym i några timmar.

Vad gäller slutsteg, så skulle jag rekommendera något som är klass D, t.ex som de på 41hz.com. Fast du behöver ett färdigbyggt ett med inbyggd uppkonvertering av spänningen, eftersom du inte får särskilt mycket effekt från 12V direkt.

Klass D är bättre än "standard-stegen", som är klass AB, eftersom klass D producerar mycket mindre värme. Var ett AB-steg kan vara 50-70% effektivt så är ett D-steg 80+.

Visa signatur

Luxman!
Senast redigerad av Freezer7Pro, 2009-07-15 klockan 19:32