Permalänk

"Billig Teknik"?

Är ju på "G" att köpa dator och ramlade över ett företag som heter "Billig Teknik".

Någon som handlat där? Vad har ni för erfarenheter? Vill handla av ett sjysst företag med god service och bra priser

http://www.billigteknik.se/default.php

Permalänk
Medlem

Har aldrig hört talas om dem, bara namnet gör mig lite skeptisk. Finns de med på prisjakt? Vad har de för omdöme där? Är de generellt billigare på allt mot t.ex. komplett? Isf så skulle jag inte våga köpa där, komplett har stora lager (dvs köper in mycket på en gång) hög omsättning av produkter (kan ta lägre % och ändå gå med bra vinst) så man kommer oftast inte så mycket lägre än dem. Dock så kan man hitta riktigt bra deals på mindre butiker om de har typ "veckans klipp" eller nåt i den stilen. Jag skulle hålla mig till de välkända. Fast jag har som sagt ingen erfarenhet av den här affären så de kan mycket väl vara en seriös affär men man bör vara lite försiktig.

Permalänk

Ja....

Kollade nu om de fanns med i "Prisjakt" och det fanns de!

De har fått rätt bra betyg där - dvs 9.48.

Läste omdömena och det var övervägande jättebra.

http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?ftgid=6699

Är detta då ett "bevis" på att man kan lita på dem någorlunda i alla fall?

Jag brukar också helst vända mig till väl etablerade företag men samtidigt så har ju alla varit nya någon gång så det kan ju finnas bra företag även bland dem

Permalänk
Medlem

aldrig handlat där men ska vara en reko affär vad jag har hört. finns väl postförskott också om du skulle vara lite tveksam.

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk

Omdömena på prisjakt kan var köpta eller så har ägarna skrivit själva. Inget att lita på.

/S

Visa signatur

Louqe Raw S1,||H2O||, AMD R5 7600, ASUS B650E-I, 32GB DDR5 6000MHz, AMD 5700 XT EKWB vattenblock, Corsair SF600, WD Black SN850 1TB, Crucial MX500 1TB, Win 11 Pro 64bit, Gigabyte G34WQC, Sennheiser HD650, Objective 2.

Permalänk

Saandberg:

Jo det är ju sant förstås. Ska Googla lite mer och se om jag hittar fler kommentarer/omdömen om dem.

Permalänk
Medlem

Jag känner inte till dom. Du får googla runt lite. Man kan ju kolla upp dem som har skrivit omdömena på prisjakt också för att få bättre äkthet i omdömet.
Sedan är ju oftast inte stationära oem-datorer det prisvärdaste man kan köpa.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Avstängd

Jämfört med andra butiker var de inte så billiga.:P

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Vad jag har förstått så kan Billigteknik jämföras med Rassvet/MonaE med flera som köper in 'refurbished'-datorer från HP som har varit inne på service ett par gånger och på så vis är utdömda. De säljs sedan vidare som nya fast de är förbrukade på insidan. En relativt dålig affär med andra ord.

Som vanligt är det frid och fröjd när man har betalat för sin dator. När man får problem så är det kalla handen. Vissa tangentbord kommer utanför norden och har således inte svenska tecken på tangentbordet.

Mitt tips är att man köper en NY dator från komplett, inet, dustin..
Ha det bra,

Permalänk
Avstängd

Hehe, dom var inte billiga precis.

Visst är priserna låga mot deras vanliga pris

Visa signatur

Väldigt många tror på den där BLÅsta, BLÅljugande Moderaten... Mytoman, Myglare..

Permalänk

Svar från butik

Hej

Sprang på denna tråd och tänkte göra en snabb sammanfattning av vilka vi är, varför vi utger oss för att vara billiga och varför ni kan lita på oss!

Vi kan alltid slå storbolagens priser då vi arbetar med att ta in marknadens överskott till reducerade priser. Så ofta vi kan jämför vi våra priser mot konkurrenterna och ser till att alltid vara billigast. Skulle ni mot förmodan hitta en dyrare produkt hos oss vilket är väldigt ovanligt mailar ni bara vårt kundcenter så får ni en rabattcheck på mellanskillnaden + ytterliggare minst 20% av mellanskillnaden. Ytterst förmånlig prisgaranti med andra ord.

För er som kände er osäkra kan ni utan problem handla en produkt, få den levererad och bli fakturerad i efterhand! Riskfritt med andra ord!

Vi erbjuder ytterliggare säkerhet genom 100% pixelgaranti på alla datorer kostnadsfritt!

Omdömen:
På vår hemsida www.billigteknik.se hittar ni omdömen från Prisjakt.se 9.48/10 samt Pricerunner.se 5/5 samt inlänkning till respektive site! Jämför gärna dessa omdömen mot storbolagen.
Tradera: http://www.tradera.com/MyTradera/Feedback/ViewFeedback.aspx?f...

Jag vill poängtera att vår kundservice är utomordentligt bra och därav de höga omdömena. Vi följer inte storbolagens byråkratiska ramverk och har därmed en större möjlighet att ta tillbaka problem datorer och ersätta er med en ny normalt inom 2-3 dagar.

Ni är varm välkomna att höra av er till vår kundtjänst för produktfrågor! Telefonummer och e-mail finner ni på vår hesmida!

Trevlig dag
André Lövgren

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Han sa oftast.

Sen så mailar du bara så får du 20% rabatt.. som han skrev ovan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sasha:

Han sa oftast.

Sen så mailar du bara så får du 20% rabatt.. som han skrev ovan.

På mellanskillnaden. 20% av 0 kr... Hmm.

Permalänk
Skrivet av morango:

Vad jag har förstått så kan Billigteknik jämföras med Rassvet/MonaE med flera som köper in 'refurbished'-datorer från HP som har varit inne på service ett par gånger och på så vis är utdömda. De säljs sedan vidare som nya fast de är förbrukade på insidan. En relativt dålig affär med andra ord.

Jag skulle kanske inte säga att de är "förbrukade", men helt klart förekommer det att refurbished-datorer säljs. Detta sker även under kategorin för icke-begagnade datorer där det mig veterligen inte finns någon information om att produkterna kan vara begagnade. Den genomsnittlige användaren lär inte märka någon skillnad men ofta finns det småskador på datorn samt att servicetaggen är märkt "REMARKETED".

Beställde nyligen en laptop som var kraftigt prissänkt till en bekant. Datorn var placerad i kategorin för nya datorer och vid leverans noterade jag mycket riktigt att något inte stod rätt till. En slagning hos HP gjorde saken kristallklar när man såg vilket datum garantin aktiverats, ungefär halvvägs in på 2009. Två mindre skador kunde även konstateras. Detta ledde inte till att jag valde att häva köpet - affären medförde en rabatt på drygt 10000kr jämfört med billigaste konkurrenten på Prisjakt och min bekant kommer inte att märka någon skillnad med tanke på hennes behov och förutsättningar. Mina varningsflaggor är dock hissade inför vidare affärer. Hade omständigheterna varit annorlunda så hade jag tveklöst slagit bakut och jag är övertygad om att det gäller flera nöjda kunder ifall de varit medvetna om detta.

Visst, priserna är ofta fördelaktiga - men att produkternas ursprung inte kommuniceras tydligt till kund är under all kritik. Jag sätter 500kr på att ett par av datorerna som ligger på deras hemsida idag är just refuibished/remarketed.

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk
Medlem

Handlade där för ett tag sedan ( en skärm )
Märkte sedan att samma skärm fanns billigare på ett annat ställe ( efter leveransen kommit fram redan )
Ringde och påpekade detta, fick ett väldigt trevligt bemötande och mellanskillnad nästan direkt
De bad tom om ursäkt för att de inte var billigast (= De kör mest kringprodukter som en "service"
de försöker hålla bäst priser på bärbara datorer
Rekomenderar företaget starkt ! Trevlig service .. snabb leverans
Solklar 10 av mig

Permalänk
Medlem

Billig teknik kör som sagt med "gamla" delar som redan är reklamerade av någon annan och personligen är det 100% mer värt att få en helt ny produkt. Den bärbara datorn vi fick var med all sannolikhet reklamerad innan och fungerade inte felfritt. Fick pga andra omständigheter en helt annan dator som fungerar.

Supporten är annars jättebra och allting fungerade klockrent. De tar till och med tillbaka produkter som de inte enligt lag behöver.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Freddesix:

(...)Beställde nyligen en laptop som var kraftigt prissänkt till en bekant. Datorn var placerad i kategorin för nya datorer och vid leverans noterade jag mycket riktigt att något inte stod rätt till. En slagning hos HP gjorde saken kristallklar när man såg vilket datum garantin aktiverats, ungefär halvvägs in på 2009. Två mindre skador kunde även konstateras. Detta ledde inte till att jag valde att häva köpet - affären medförde en rabatt på drygt 10000kr jämfört med billigaste konkurrenten på Prisjakt och min bekant kommer inte att märka någon skillnad med tanke på hennes behov och förutsättningar. Mina varningsflaggor är dock hissade inför vidare affärer. Hade omständigheterna varit annorlunda så hade jag tveklöst slagit bakut och jag är övertygad om att det gäller flera nöjda kunder ifall de varit medvetna om detta.(...)

"Detta ledde inte till att jag valde att häva köpet - affären medförde en rabatt på drygt 10000kr jämfört med billigaste konkurrenten på Prisjakt och min bekant kommer inte att märka någon skillnad med tanke på hennes behov och förutsättningar. Mina varningsflaggor är dock hissade inför vidare affärer. Hade omständigheterna varit annorlunda så hade jag tveklöst slagit bakut och jag är övertygad om att det gäller flera nöjda kunder ifall de varit medvetna om detta."

He he...dig hade jag inte velat vara bekant med...:P;) Trist att folk som är kunniga på datorer anser att: "utifrån hennes [kunskaper som är sämre än mina behöver jag inte vara så noga i kvalitetsurvalet] behov och förutsättningar..." för att de gör det enkelt för sig.:P

Men jag håller med om att jag inte hade köpt begagnat: jag tycker att man ska köpa nytt: a) dels för och vara på den säkra sidan b) känns skönt och inte köpa något som någon annan har använt.:P:)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Beg eller ej, utlovar dom lägsta pris samt garanti så finns de inga skäl till varför de skulle kunna vara ett rimligt alternativ till å köpa nytt.
Funkar det inte så reklamerar du produkt, är de dyrare än på plats B så får du mellanskillnad + 20% ytterligare av mellanskillnad dvs
produkt för 250 finns för 200 på plats B, mellanskillnad 50 + 20% av 50 = 60

Jag säger tummen upp för bra företags idé, Även om de är osäkert med begagnat är ändå detta klart säkrare än å köpa privat!

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bloopy:

Beg eller ej, utlovar dom lägsta pris samt garanti så finns de inga skäl till varför de skulle kunna vara ett rimligt alternativ till å köpa nytt.
Funkar det inte så reklamerar du produkt, är de dyrare än på plats B så får du mellanskillnad + 20% ytterligare av mellanskillnad dvs
produkt för 250 finns för 200 på plats B, mellanskillnad 50 + 20% av 50 = 60

Jag säger tummen upp för bra företags idé, Även om de är osäkert med begagnat är ändå detta klart säkrare än å köpa privat!

Jo det är en fördel: företaget går (förhoppningsvis:D) igenom de produkter de avser att sälja medan den eventuella genomgången en privatperson som högst sträcker sig till att göra är att skriva: "perfekt skick", "väldigt lite använd", "pedantskött" m.f. klyschor.:D;)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Skrivet av MacEnkronan:

He he...dig hade jag inte velat vara bekant med...:P;) Trist att folk som är kunniga på datorer anser att: "utifrån hennes [kunskaper som är sämre än mina behöver jag inte vara så noga i kvalitetsurvalet] behov och förutsättningar..." för att de gör det enkelt för sig.:P

Nu är du ganska svårt ute och cyklar i okänd terräng med egna ord och egna slutsatser blandade med mitt resonemang. Datorn som inhandlades var som tidigare nämnt ganska precis 10000kr billigare hos BT jämfört med konkurrenterna och med tanke på slutanvändarens förutsättningar är och förblir det ett mycket bra köp. Det varken är eller var möjligt att uppbringa en motsvarande burk med samma prestanda och serviceavtal med hennes ekonomiska förutsättningar.

Kunskap har inget med detta att göra.

Skrivet av Bloopy:

Jag säger tummen upp för bra företags idé

Då är vi två, det jag hakar upp mig på är att i alla fall jag inte kan läsa mig till att även deras "nya" datorer är allt annat än nya. På exempelvis Prisjakt listas de sida vid sida med andra återförsäljare som säljer produkter som är NIB och inte remarketed. Inte undra på att Billig Teknik kan vara just billiga när konkurrensvillkoren ser ut på det sättet.

Skrivet av MacEnkronan:

Jo det är en fördel: företaget går (förhoppningsvis:D) igenom de produkter de avser att sälja medan den eventuella genomgången en privatperson som högst sträcker sig till att göra är att skriva: "perfekt skick", "väldigt lite använd", "pedantskött" m.f. klyschor.:D;)

Det arbetet gör inte BT utan datortillverkaren. De tar in maskiner som av olika anledningar kommer tillbaka (returer, leasingburkar, reparerade exemplar där kunden redan ersatts etc.) och fräschar sedan upp dem inför vidare försäljning. Detta omfattar vid behöv både byte av olika slitdelar och en grundlig rengöring. Därefter byts servicetaggen, datorn packas om i en OEM-förpackning (ofta bulk) och säljs sedan vidare till återförsäljare såsom BT vilka sedan slussar ut dem på marknaden. HP är stora inom detta område vilket tydligt avspeglas på BTs utbud, det finns till och med företag som uteslutande handlar produkter från HPs remarketed-utbud till följd av de ekonomiska fördelar detta medför. ~6mån gamla businessdatorer som HP gått igenom och som har flera år kvar på garantin är ofta bra köp...om bara återförsäljaren informerar sina kunder om datorernas ursprung istället för att sälja dem som nya...

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk

Hej!

Att jämföra oss på Billigteknik med MonaE är orättvist. MonaE har köpt in överskottspartier från andra marknader och märkt om knapparna på tangentbordet. Våra datorer är svenska datorer och vi gör ingenting med datorerna för att försöka framställa dem i ett annat ljus. De är heller inte "förbrukade på insidan" och vi ställer upp till 100% både innan och efter köp om det så handlar om ett par hörlurar ända upp till värstingen med i7:a.

Som ett roligt tillägg så kan jag informera att garantin från HP aktiveras till 3 månader efter att datorn lämnat fabriken. Det innebär alltså att man kan få 12 månader + 3 månaders garanti om man köper datorn samma dag den lämnat fabriken!
HP har ett enda system för garantier och samtliga datorer aktiveras på detta viset. Garantin fortsätter att ticka oavsett om datorn lämnat butiken eller inte.
Därför kan man inte konstatera att datorn är begagnad eller retur genom att kontrollera starttiden för garantin.

Hos oss får du alltid 12 månaders garanti och det är datumet på köpbeviset (fakturan) som gäller för startdatum, likadant som hos alla andra HP återförsäljare. Det innebär också att all service utförs av HP och inte av oss, återförsäljaren.
Utöver detta har man full reklamationsrätt i tre år från köptillfället - bara kontakta oss så löser vi nästan allt.
Det lilla källarföretag vi en gång var har vuxit till ett riktigt företag där vi ställer upp både i vått som torrt!

Mvh
Billigteknik.se