Alla som någon gång har försökt använda Microsoft Teams privat har stött på en av Microsofts största märkligheter: Det finns två olika versioner av Teams – en för företag och andra organisationer, en för privatpersoner. Den som installerar fel version får ett felmeddelande om att det inte går att logga in. I Windows 11 bakade Microsoft in den privata versionen av Teams och kallade det Chat, men förvirringen bland användare ledde till att företaget tog bort den funktionen.

Nu ska Microsoft till slut åtgärda det här störmomentet för de som frivilligt använder Teams, rapporterar The Verge. En ny uppdatering av Teams (för organisationer) kommer i april som har stöd för båda Teams-systemen, med en enkel meny för att växla mellan olika konton.

Aviseringar för inkommande samtal och meddelanden visar i den nya versionen från vilken grupp de kommer. Det innebär att även om du har samma person bland kontakterna både på jobbet och privat kan du se från vilket konto ett meddelande från personen kommer.

I senare uppdateringar kommer Microsoft utöka stödet för flera konton. Det kommer bland annat bli möjligt att välja med vilket konto en möteslänk ska öppnas, och att gå med i ett möte utan konto.