Enligt ett flertal rapporter har Nintendo skjutit upp lanseringen av ”Switch 2” från hösten 2024 till första kvartalet 2025.

Video Games Chronicles källor påstår att Nintendo har meddelat beslutet att skjuta upp lanseringen till efter julhandeln till flera spelutgivare. Brasilianska journalisten Pedro Henrique Lutti Lippe påstår i en video att lanseringen ska ske 2025 men fortfarande under 2024 års räkenskapsår, vilket för Nintendo innebär senast 31 mars.

Eurogamer har också bekräftat ryktena hos egna källor, som påstår att orsaken är att Nintendo vill ha så många spel som möjligt färdiga att publicera när konsolen släpps. Video Games Chronicle har talat med två utvecklare som har spel under utveckling med en planerad lansering i början av 2025. Även Bloomberg stämmer in i kören.

Ett spel som kan vara aktuellt som ett starkt dragplåster till konsolen är Metroid Prime 4. Nintendo presenterade det redan 2017 men startade om utvecklingen 2019 och har inte sagt något mer sedan dess. Företaget släppte nya titlar i både Zelda- och Mario-serierna under 2023 så Nintendo behöver något annat för att locka kunder.