Trygve Hillesland började som Webhallens nya vd för mindre än en vecka sedan och blir därmed företagets fjärde sedan 2019. Moderbolaget Komplett Group har lovat kunderna en mer operativ vd, en roll Trygve Hillesland ska uppfylla genom att vara mer närvarande i bolagets verksamhet.

– Jag ska vara ute i butikerna en del och se hur arbetet går. Jag ska även sitta i kundtjänsten för att höra vad kunderna behöver hjälp med och vilka lösningar vi kan erbjuda. Nu på torsdag ska jag även besöka vårt lager, säger han.

Den nya vd:n ska både prata med sina medarbetare i butiker, lager och kundtjänst, men även jobba med dem under vissa dagar för att se vilka utmaningar hans medarbetare möter.

– Jag gillar inte att sitta på kontoret hela dagarna, jag gillar att vara ute där det riktiga arbetet sker, säger Trygve Hillesland.

Trygve_banner_2.jpg

Trygve Hillesland anslöt sig till Komplett Group i augusti förra året - som vd för NetOnNet. Innan dess var han vd för finska Gigantti i nästan tre år.

På SweClockers forum är det många som riktat kritik mot Webhallens förändringar de senaste åren, främst kring de butiker de stängt ner på senare år.

Om de snackar omstrukturering får de nog sluta vara en kopia av Komplett och försöka vara sin egen butik med eget sortiment och mer fokuserad på en viss produktkategori. Ser inte hur det skulle fungera i längden annars. – En medlem på SweClockers forum.

Själv menar Hillesland på att stängningarna varit nödvändiga.

– Det är trist att butikerna las ner, men de var inte tillräckligt lönsamma och lokalerna låg inte bra till. Men vi är öppna för nya platser att starta butiker på, med fokus på storstäderna, säger han.

En ny strategi

För 2024 blir målet att få tillbaka en spel- och datorintresserad kundgrupp. En av sätten Trygve Hillesland vill nå dit är genom att ändra just i sortimenten. Han vill se utbudet av datorkomponenter och annan gaming-hårdvara öka, samt minska på utbudet hushållsprodukter, som dammsugare.

– När man kommer in i en Webhallenbutik ska man känna att gaming är i vårt DNA. Vi ska röra oss ifrån hemmaprodukter i butiksinredningen och ta in mer datorkomponenter. I en av våra butiker var en airfryer på en pall - där vill jag se en gamingskärm istället, säger Trygve Hillesland.

og-image.jpg

Hillesland vill att Webhallen blir bäst på service bland konkurrenterna.

Något som hör till frågan om sortiment är priser. På senare tid har SweClockers medlemmar uttryckt hur Webhallens priser har blivit högre än hos konkurrenter, vilket Trygve Hillesland tänker ändra på. Han förklarar att bolagets priser ska bli mer konkurrenskraftiga, med hjälp av nya tekniska verktyg som kan sammanställa konkurrenternas priser på samma produkter.

Den norske företagsledaren vill även se Webhallen delta på och arrangera flera evenemang. Målet är att stärka relationen med befintliga kunder, men också att intressera nya.

–Vi har även 25-årsjubileum i år, vilket ska firas med ett eget event och en film som ska släppas på Youtube och Twitch senare i år, säger Hillesland.