Om du föredrar text-TV före vanliga nyhetssändningar och känner att du vill ha en liknande upplevelse på datorn? Då kan Tiny11 vara något för dig. Mjukvaran skalar bort allt som har med gränssnitt att göra och ger dig en Windows 11-upplevelse, som mer rättvist borde kallas för MS-DOS 11.

Borta är som sagt det grafiska gränssnittet som vanligtvis underlättar interaktion med operativsystemet och förenklar processen att starta program och applikationer. Genom att skala bort allt som ser fint ut och underlättar navigering ligger installationsfilen på 100 MB, vilket hittills är minsta ISO-storleken för Windows 11 för tillfället. Väl installerat tar operativsystemet med alla nödvändiga filer upp 1,91 GB utrymme.

Utvecklarna NTDEV listar en rad nackdelar med denna textbaserade Windows 11-variant. Trots att allt grafisk skalats bort är operativsystemet förhållandevis långsamt, vilket gör det hela mindre attraktivt för användare som hoppats på en rappare upplevelse.

Tyvärr har utvecklarna inte gjort installationsfilen tillgänglig för test, men utvecklarna har tidigare släppt en mindre variant av Windows 11 vid namn Tiny11 som du kan installera från ett USB-minne på 4 GB.

Hur mycket onödigt lull-lull har egentligen Windows 11?