I SweClockers forum och galleri visar duktiga och finurliga medlemmar välpolerade datorbyggen och smarta lösningar, som alla faller in under kategorin moddning. Det senaste snittets hårdvara, enhetlig estetik eller färska spel är ofta i centrum, men även härligt nostalgiosande datorpaket från millennieskiftet förekommer.

Gemensamt för de flesta konstruktionerna är dock att hålla hårdvaran vid liv genom hantverksprocessen, ett koncept moddaren "CASS Designs" inte har i sitt vokabulär. Det är Tom's Hardware som grävt fram den lilla Youtube-kanalen, som i en färsk steg-för-steg-video visar hur den första egna datorn för all framtid kan få en plats på skrivbordet – utan krav på beige-grått chassi.

Underlägg 1.jpg

Bildkälla: CASS Designs

Underlägg 3.jpg

Bildkälla: CASS Designs

Underlägg 2.jpg

Bildkälla: CASS Designs

Underlägg 4.jpg

Bildkälla: CASS Designs

Ett underlägg för kaffekoppen tar betydligt mindre plats och med en idé om att låta den första processorn och kringliggande bitar av LGA 775-sockeln bli just ett underlägg, skrider moddaren till verket med ett skärverktyg. En 3D-utskriven ram paras med transparent härdplast och en god portion slipande och polerande, för att tillsammans översätta omsätta till verklighet.

Berätta om din första dator! När skaffade du den? Har du kvar den än idag?