Veckans fråga: Vilken komponent uppgraderar eller byter du oftast?

Det sägs att snittanvändaren uppgraderar processor var fjärde år och grafikkort vartannat. Vi vill veta vad ni uppgraderar oftast.

Ett av de vanligaste uppgraderingstipsen är att man bör satsa på ett bättre grafikkort, mer minne eller SSD t.ex. Att byta plattform helt är ofta en mer kostsam och involverad process. Vi är dock sugna på att höra vad ni uppgraderar eller byter ut oftast i er primära dator.

Med uppgradera eller byter ut syftar vi på att vi räknar in både att man exempelvis byter grafikkort eller adderar ett till grafikkort, eller att man kanske utökar sitt lagringsutrymme med fler SSD:er.

Undertecknad tillhör skaran mindre begåvade som köper det absolut dyraste som finns och därför inte har råd att uppgradera så ofta jag egentligen hade velat. Troligen hade det varit en smartare idé att köpa något billigare komponenter men uppgradera dem desto oftare. Men det ligger också något roligt i att ha det absolut bästa som pengar kan köpa.

Hur ofta uppgraderar ni och hur går resonemanget? Eller går ni så pass långt mellan varven att det istället blir en helt ny dator snarare än en uppgradering när det väl är dags? Hoppa in i tråden och dela med er.