SweClockers har bra koll på telefonerna Google Nexus och Pixel

När SweClockers tog tempen på vad medlemmarna kan om Googles renodlade Android-telefoner i slutet av förra veckan blev svaret: ganska mycket.

Hack i häl på Googles stora Pixel-evenemang, där Pixel 4-telefonerna avtäcktes, valde SweClockers att ta tempen på vad medlemmarna kan om företagets Nexus- och Pixel-telefoner. Gemensamt för de båda telefonfamiljerna är att de ska visa upp operativsystemet Android från sin bästa sida.

Det visar sig att SweClockers har ganska bra koll på historiken, då antalet rätt sprider ut sig jämnt mellan sex till nio rätt av tio möjliga. Totalt har 3 544 personer påbörjat quizet, av vilka 3 120 personer eller 88 procent slutfört det. Den lättaste frågan blev utan konkurrens den som handlade om vad Google gjorde narr av Apple i och med lanseringen av den första Pixel-telefonen.

Frågan handlade om den komponent som Google gjorde narr av Apple för att bolaget avlägsnat från sin Iphone-familj, vilket Google året efter apade efter. Hela 95,6 procent svarade rätt på detta, vilket motsvarar 2 984 personer. Den svåraste frågan var den om namnet på Pixel-telefonernas kamerafunktion för fotografi i mörka miljöer, vilket blott 47,7 procent eller 1 490 personer svarade rätt på.

Näst svårast blev frågan om vilket företag om tillverkade telefonen Nexus 6P, vilket 51,4 procent eller 1 604 personer prickade in. Överlag var resultaten ovanligt jämnt fördelade mellan 6-9 rätt denna gång, vilket antingen visar att frågorna var lätta eller helt enkelt att SweClockers medlemmar har väldigt bra koll på rena Android-telefoner.

Har du ännu inte gjort förra veckans quiz? Kasta dig då in och gör testet nedan, och dela med dig av resultatet!