Dags att utse "Årets produkt" 2019 – avslöjas på SweClockers Live! den 9 november

En prisvärd, en som gör sin sak bäst och ett prestandamonster av rang. I nästa del av SweClockers Awards är det nu dags att kora "Årets produkt" 2019.

Den 9 november är det 20-årsfest på SweClockers! På den stora tillställningen SweClockers Live! med över 300 nördar avslöjas också vinnarna i den allra första omgången av SweClockers Awards, som är en hyllning till vår gemenskap och den hårdvaruindustri vi alla älskar.

Nu är det dags att utse nästa vinnare i SweClockers Awards. Det handlar om inget mindre än "Årets produkt", där medlemmarna i ett första moment fick nominera kandidater som släppts från den 1 augusti 2018 till 31 juli 2019. Många är produkterna som nominerades, men endast tre nämndes mer än en gång och gick vidare till dagens omröstning.

Det handlar om inga mindre än AMD, Intel och Nvidia, vilka får ses som något av en helig treenighet i branschen. Medan bolagen oftast förknippas med enbart sina processorer och grafikkretsar ligger dessa produkter dessutom grund till många fler; moderkort och grafikkort från partnertillverkare.

Klicka för mer information

Motiveringar: SweClockers Awards "Årets produkt" 2019!

Motiveringarna för varje nominerad produkt baseras på den ursprungliga tråden. Redaktionen har gått igenom varje inlägg med tillhörande motivering och slagit ihop medlemmarnas inlägg till en sammanfattande. Det är också anledningen till att de varierar i längd och omfång.

AMD Ryzen 5 3600

Ett flertal modeller i Ryzen 3000-serien nominerades, men då endast en modell per serie fick gå vidare blev det den som omnämndes mest – Ryzen 5 3600. Modellen beskrivs som oerhört prisvärd och något som kan rekommenderas till de allra flesta idag. "Vår tids Intel Core i5-2500K", som var en omåttligt populär processor år 2011 och som många talar om än idag.

Trots priset innehåller processorn alla nyheter som sina dyrare syskon, som tillverkningen på 7 nanometer och chiplet-design och stöd för PCI Express 4.0. Dessutom bakåtkompatibel med äldre AM4-moderkort vilket gör den än mer prisvärd. En processor som går att rekommendera till de flesta idag.

Intel Core i9-9900K

Inte billigast, men den i särklass bästa processorn för spel.

Nvidia Geforce RTX 2080 Ti

En bra överklockare som klarar av att driva de mest tungdrivna spelen även med höga inställningar, sätter en så hög ribba på marknaden att den helt saknar motstånd inom grafikkort för konsumenter. Inbyggd acceleration av ray tracing beskrivs som det största som hänt grafik rent visuellt på många år – det är inte nyskapande, utan en revolution!

Visa mer

Med detta har det blivit dags att utse en vinnare. Är det prisvärda Ryzen 5 3600 från AMD, Intels prestandaledare i spel Core i9-9900K eller Nvidias påkostade spelmonster Geforce RTX 2080 Ti som ska ta hem Årets produkt 2019? Vilken det blir avgör du baserat helt på dina egna kriterier!

Bonus: Årets tillverkare i fyra kategorier

Utöver ovanstående produkter som nominerats av er medlemmar passar vi på att slänga in ett gäng extrakategorier. För i år har redaktionen kollat upp vilka aktörer som inom sina respektive kategorier är mest populära på Prisjakt. Med det – rösta på vilka tillverkare du anser förtjänar vinna. Rösta helt efter dina egna kriterier och erfarenheter, omröstningen är subjektiv!

Kanske minst lika viktigt som vad som sitter i din dator är vad du har för utrustning för att använda den. På senare år har så gott som alla aktörer gått från att göra helt "vanliga" möss och tangentbord, till mer spelfokuserade modeller med design och finesser som riktar sig mot gamers.

För något decennium sedan var skärmen för många ett nödvändigt ont för att använda en dator och det handlade ofta om att komma billigt undan. På senare år har det dock hänt en del del; upplösningarna har gått upp, likaså är bilduppdatering över 60 Hz vanligt och bra bildkvalitet är inte länge en lyxvara. Faktorer som dessa har också gjort skärmar till något entusiaster numera vill lägga pengar på.

AMD, Intel och Nvidia i all ära – ingen av dessa vore särskilt mycket utan sina partnertillverkare. Förutom att ta fram moderkort så att processorerna överhuvudtaget kan användas är de också flitiga på att ta AMD:s och Nvidias ofta inte allt för upphetsande grafikkort i referensutförande och gör skräddarsydda lösningar värda namnen.

Ett annat område som tidigare varit förbisett av många är nätverk. Även här har det hänt mycket intressant på senare år, något som även reflekteras i entusiasters köpmönster. Att köpa en påkostad router eller att investera i det smarta hemmet är inte längre något för endast de nördigaste av nördar.

Vinnarna av Årets produkt 2019 och de andra kategorierna presenteras på scen under SweClockers Live! som äger rum kvällen den 9 november i Stockholm. Omröstningen pågår till och med den 20 oktober.

Glöm inte att utse "Årets datorbutik" 2019!