Design

Detta headset kommer i två varianter, där modellen med tillägget SE är den mer exklusiva varianten och det är den vi testar idag. Tillägget SE innebär lite lyxigare material, i form av fräst aluminium med mikroskopisk perforering för att släppa igenom ljuset från RGB-dioderna, en bättre mikrofon samt ett stiligt förvaringsfodral.

DSCF3036.jpg

Virtuoso RGB Wireless SE är ett headset av modell over-ear, och sitter alltså runt öronens utsida. Det betyder dels att hörlurarna är ganska stora, men också att man slipper tryck på öronen medan hörlurarna bärs.

DSCF3045.jpg

I lådan hittar man hörlurarna, en trådlös USB-dongel (USB Type-A), ett förvaringsfodral, en 1,5 meter lång 3,5 mm-kabel av TRRS-typ och en 1,8 meter lång laddningskabel (USB Type-C).

DSCF3027.jpg

Det ska erkännas direkt att detta headset är urläckert. Från det att kartongen öppnas kommer överraskningarna en efter en. Prislappen på 2 000 kronor är inte lite pengar för ett gamingheadset, men paketering, materialval och design gör att denna modell motsvarar hörlurar i åtminstone den dubbla prisklassen.

DSCF3080.jpg

Detta headset är motsatsen till plastigt. Allt känns lyxigt med fräst aluminium överallt och rena fina linjer. Moderna och sobra, små aluminium-accenter på både mikrofon och USB-dongel. Även kablarna känns påkostade. Helheten är alltså långt ifrån marknadens i övrigt fullproppade utbud av headset som ser ut som plastiga robotar ur filmen Transformers.

DSCF3065.jpg

Var gömmer sig då dessa färgdioder som ger produkten rätten att använda ordet RGB i namnet? En diod återfinns på varje sida, i mitten bakom en Corsair-logga, samt som en ring längst ut på mikrofonen. Du kan med Corsairs programvara Icue anpassa beteendet för dessa dioder som du vill, men i standardläge är de mycket sobra. De avger mjuka färger som pulserar långsamt.

DSCF3079.jpg
DSCF3073.jpg

På tal om mikrofonen, den är löstagbar och ansluts till headsetet via vad som mest liknar en Mini USB-port. Det kanske inte låter så modernt, men den fungerar bra, och den metalklädda mikrofonen med inbyggd mute-knapp sitter ordentligt och är lätt att passa in så den hamnar på bra avstånd från munnen.