Sammanfattning och slutsats

Det är tydligt att Deepcool har gjort sin hemläxa och tillverkat en riktigt välpolerad produkt. Prestanda, finish och ljudnivå lägger sig helt rätt. Något att tänka på är dock att produkten väger en del och kanske inte är helt lämpad i en dator som ska förflyttas ofta.

Gamer Storm Assassin III_A_18.jpg

Ett aber är att produkten i dagsläget inte går att få tag på. En internationell lansering skulle ske i maj men den har i skrivande stund ännu inte landat i svensk handel. Det skulle jag gärna se hända då produkten placerar sig i absoluta toppskiktet. Enligt företagets representanter ska den nå våra breddgrader mot slutet av september månad.

Deepcool Assassin III har positionerats mot Noctua NH-D15 och det har varit en lyckad målsättning. Det som dock ska nämnas är att Noctua NH-D15 går att köpa för strax under tusenlappen. Dagens testprodukt Deepcool Assassin III har ett rekommenderat pris på 99 USD vilket gör prisbilden något osäker. Jag räknar med ett pris på lite drygt 1 250 kronor inklusive moms.

Produkten har dock slagit mina förväntningar med råge och även om kylaren inte är en överlägsen vinnare jämfört med Noctuas dito anser jag att den levererar det tillverkaren annars utlovat. Utöver detta tycker jag den är ruskigt snygg och har en av de bästa monteringslösningarna jag har använt. Vilken en köpare kan tänkas införskaffa bör alltså vara en högst subjektiv affär då prestandan är i samma paritet.

Det är trevligt med en frisk fläkt i utbudet, inte minst när nästan alla toppresterande kylare på senare tid har varit slutna vattenkylare med RGB-belysning. Med det sagt får Deepcool Assassin III en välförtjänt guldutmärkelse.

Fördelar

  • Kylprestanda i toppklass...

  • ...till väldigt låg ljudnivå

  • Mycket lätt monteringsprocess

Tänkvärt

  • Saknar RGB

Nackdelar

  • Vikten leder till att kylaren bör avmonteras vid transport

Rekommenderat pris: cirka 1 000 kronor.