Det finns idag ett flertal stora aktörer på marknaden för spelskärmar och en av dessa är Benq. En av företagets senaste modeller heter EX3203R, vilken lanserades tidigare under året, och det handlar om en 32-tumsmodell med 144 Hz samt adaptiv bildsynkronisering via AMD Freesync 2.

När SweClockers testade Benq EX3203R upptäcktes problem med att köra skärmen 144 Hz när ett grafikkort från Nvidia användes, och det gick inte att nå upp till 144 Hz. Nu meddelar Benq att de tagit fram en ny mjukvaruversion till skärmen, vilken ska åtgärda detta och göra det möjligt att spela i höga uppdateringsfrekvenser.

Enligt tillverkaren beror problemet på panelen har ett tak för uppdateringsfrekvensen, som ligger på 144,2 Hz. De signaler som skickas ut från grafikkortet ligger inte konstant på en enda nivå, utan varierar hela tiden. Problemet med Benq EX3203R uppstod när signalen uppgick till mer än 144,2 Hz, och skärmen gick då inte högre än 60 Hz.

Diskutera datorskärmar i SweClockers forum

Huruvida användaren kan uppdatera skärmen själv eller om den måste skickas in för service är ännu okänt. SweClockers har kontaktat Benq och nyheten uppdateras när mer information blir tillgänglig.

Uppdatering 28/11: Benq meddelar att kunden måste kontakta kundtjänst och därefter skicka in skärmen för service, för att därefter få den uppdaterad med ny mjukvara. Det finns tyvärr inget sätt för kunden själv att avgöra vilken mjukvaruversion som används vid köp.