Invändigt

Fnatic_Flick_2-10.jpg
Flick2_inside-9.jpg
Flick2_inside-8.jpg

I vanlig anda skruvas musen upp och vi kikar vad som befinner sig på insidan. För att göra det måste först sagda skruvar hittas, vilka vanligtvis gömmer sig under gliddynor och klisterlappar. För Fnatic Gear Flick 2 är det enbart två skruvar, som gömmer sig under den bakre gliddynan.

Flick2_inside-7.jpg
Flick2_inside-6.jpg

Med skruvarna borta är det enkelt att lyfta upp den övre kåpan så den lossar från underdelen och därmed blottar kretskorten inuti. Kretskortet i sig hålls fast av fyra skruvar, varav tre håller i det större kretskortet. Den sista låser fast kretskortet vid rullhjulet vilken är till för RGB-belysning.

Flick2_inside-4.jpg
Flick2_inside-1.jpg

I mitten av kortet sitter som bekant Pixart PMW 3360. Strax nedanför sitter mikroprocessorn från NXP som behandlar all data som läses av från optiska sensorn. På undersidan av kortet sitter linsen, vilken även den är bekant från tidigare tester.

Flick2_inside-5.jpg
Flick2_inside-3.jpg
Flick2_inside-2.jpg

Brytarna för höger- och vänsterknapp är från omtyckta Omron och är certifierade till 50 miljoner tryck. Resterande brytare är från ett än så länge okänt märke. För rullhjulet handlar det om en mekanisk avkodare, vilken kommer från bekanta TTC.

Flick2_inside-10.jpg

Med allt på plats igen är det dags att montera fast gliddynorna igen, vilket lyckligtvis är en enkel process för just Fnatic Gear Flick 2. Vanligtvis brukar det vara ganska knepigt och i många fall sitter de inte lika bra som tidigare, vilket inte var fallet för Flick 2.