Det finns idag ett stort antal tillverkare på hårdvaru- och kringutrustningsmarknaden som alla slåss om att få spelarnas uppmärksamhet. För att göra detta hittar de olika sätt att sticka ut på, med funktioner som särskiljer dem från andra aktörer. Det kan bland annat handla om kylning i datorstolar, något som Thermaltake prövat.

Tidigare under året visade HP sitt gamingheadset Omen Mindframe och under Gamescom 2018 avtäcks det officiellt, med fler funktioner och lanseringsdatum. Det mest utstickande med modellen är det faktum att öronkåporna har inbyggd kylning för att hålla öronen svala under längre tids användande.

Enligt HP var tanken från början att implementera en fläkt i öronkåporna, men för att undvika extra ljud används istället så kallade termoelektrisk kylning. Med hjälp av det kylarelement som sitter i hörlurarna kan då värmen ledas bort helt ljudlöst och headsetet använder öronkuddar av tyg för extra komfort.

I övrigt rör det sig om funktioner som kan förväntas av ett gamingheadset, med RGB-belysning som kan anpassas via HP:s egen mjukvara. Via denna ska det även vara möjligt att styra kylningen i öronkåporna. HP Omen Mindset lanseras i oktober och har en rekommenderad prislapp på 200 USD, motsvarande cirka 2 300 kronor inklusive moms.