Nvidias grafikarkitektur Pascal har hängt med i över två år och nästa generations grafikkort baseras på Volta, Turing eller Ampere. I slutet av juni publicerades bilder på ett Turing-grafikkort i prototypstadiet, där PCI Express-kontakter, fläktbestyckad spänningsdel och 12 GB GDDR6-minne syntes.

På den kinesiska webbplatsen Baidu Tieb (kinesiska) har nu bilder på ännu ett kretskort dykt upp, och enligt utsago handlar det om Geforce GTX 1180. Kretskortet saknar elektriska komponenter, men kontaktpunkterna avslöjar exempelvis att strömförsörjning sker över en 6- och en 8-pins PCI Express.

Runt platsen för grafikkretsen ryms åtta minneskretsar av typen GDDR6, som finns tillgängliga i storlek om en och två gigabyte. Därmed kan Geforce GTX 1180 bestyckas med upp till 16 gigabyte grafikminne. Det är dock möjligt att vissa platser lämnas tomma som för nuvarande toppmodellen Geforce GTX 1080 Ti.

För strömförsörjningen kan upp till tio faser monteras, men även här finns exempel på att Nvidia inte alltid fyller samtliga platser. Därutöver finns den självklara PCI Express x16-kontakten men även en anslutning för att sammankoppla flera kort. Anslutningen skiljer sig från den delade SLI-kontakten som är vanlig på konsumentkort, men påminner om Nvidias företagsinriktade gränssnitt NVLink.