I början av 2017 meddelade Valve att de arbetade på nya basstationer, eller "fyrar", som används för spårning tillsammans med VR-headsetet Vive. Dessa började skickas ut till utvecklare i början av 2018 och nu släpper HTC ett paket där de nya basstationerna inkluderas, tillsammans med Vive Pro.

Bland nyheterna nämns stöd för spårning över betydligt större ytor, med upp till 100 kvadratmeter. Tekniken, som kallas Steam VR Tracking 2.0, är även mer skalbar och ska funka lika bra när användaren sitter vid ett skrivbord som när denne rör sig i ett stort rum. Det finns också stöd för upp till fyra "fyrar", upp från den tidigare gränsen på två.

Förutom detta medföljer även två stycken rörelsekontroller, vilka har stöd för den nya spårningstekniken. Dessa krävs för att utnyttja Steam VR Tracking 2.0, då tekniken inte är bakåtkompatibel med nuvarande kontroller för Vive och Vive Pro.

Paketet heter Vive Pro Full Kit och finns tillgängligt att förboka nu, med en rekommenderad prislapp på 1 468 euro. Detta motsvarar cirka 15 500 kronor inklusive moms.